Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανησυχητική η αύξηση της κοινωνικής εγκληματικότητας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την περιοδεία της στο Περιστέρι, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην τραγωδία στην Αλβανία. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Δεν είμαστε σύμφωνοι να συγκεντρωθεί η πολιτική και προεκλογική προσοχή των κομμάτων στην αντιπαράθεση γι' αυτό το επεισόδιο. Είναι ένα επεισόδιο που προσφέρεται εύκολα για μικροκομματική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση και συμπολίτευση.

Θα έλεγα ότι όλα τα κόμματα οφείλουμε να ανοίξουμε την ατζέντα όλων των θεμάτων και να μη συρρικνώσουμε την προεκλογική προπαγάνδα σ' αυτό το ζήτημα, αποφεύγοντας έτσι το κάθε κόμμα να πει συγκεκριμένα τις θέσεις του. Αυτό που μπορούμε να προβάλουμε στον ελληνικό λαό είναι οι αιτίες της ανερχόμενης κοινωνικής εγκληματικότητας και νοσηρότητας. Υπάρχει έδαφος να καλλιεργούνται τέτοια φαινόμενα. Από κει και πέρα εγώ δε θα μπορούσα να πω αν θα μπορούσε να γίνει ο ένας ή άλλος συντονισμός. Δε νομίζω ότι τα κόμματα μπορούν να έχουν την πείρα των Σωμάτων Ασφαλείας για το πώς αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα.

Αυτό που μας απασχολεί εμάς είναι ότι μεγαλώνει η κοινωνική εγκληματικότητα και πρέπει πριν απ' όλα να χτυπηθούν οι ρίζες και οι αιτίες τους. Θα μπορούσα να πω επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια εμείς έχουμε θέσει το ζήτημα ότι τα Σώματα Ασφαλείας αντί να στέλνονται και να χτυπούν τις διαδηλώσεις και να χρησιμοποιούνται μηχανισμοί βίας κατά του λαού και να μετατρέπονται τώρα σε σωματοφύλακες των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, να χρησιμοποιηθούν και να εκπαιδευτούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας. Αυτό πρέπει να κάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Δεν πρέπει να στέλνονται οι αστυνομικοί, που άλλωστε προέρχονται από το λαό, στις διαδηλώσεις. Οσοι διαδηλώνουμε, ξέρουμε να περιφρουρούμε και τις ίδιες τις διαδηλώσεις.

Τελειώνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ