Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΙΩΑΝΝΗ Βασ. ΘΕΟΧΑΡΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 11 Απρίλη 1999, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", με την ευχή για ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Τα αδέρφια του Χριστόφορος και Αριστείδης

* * *

Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ γεννήθηκε το 1926 στους Ανάργυρους Φλώρινας. Το 1942 εντάχθηκε στο ΕΑΜ Νέων, πέρασε στην ΕΠΟΝ και ανέπτυξε σημαντική δράση ως μέλος του ΝΣ Φλώρινας της ΕΠΟΝ. Τον Απρίλη του 1944, κατατάχτηκε στην ανταρτοΕΠΟΝίτικη διμοιρία της ΙΧ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Δ. Μακεδονίας.

Μετά τη Βάρκιζα, διώχτηκε για τη συμμετοχή της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και κατέφυγε στο ΔΣΕ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τον Ιούλη το 1948 στο Γράμμο, έδωσε και τη ζωή της για τα ιδανικά στα οποία πίστεψε, την ελευθερία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της, τα ανίψια της Θεοδώρα, Μαρία, Ειρήνη, Αλεξάνδρα, Δημοκρατία, Ηλέκτρα και Ονούφριος, Αρης Αναστασιάδης προσφέρουν 300 γερμανικά μάρκα στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φραγκφούρτης, για τις ευρωεκλογές.

* * *

Το πιο ιερό μνημόσυνο είναι η θύμηση. Στον αγωνιστή ΛΑΚΗ ΠΙΚΟΥΛΑ,μέλος του ΚΚΕ, του λέμε ότι δεν τον ξεχάσαμε.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Ο φίλος και σύντροφος Βαγγέλης Μανώλης

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗΣ ΤΣΑΓΑΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Η σύζυγός του Ολγα Τσαγανού

* * *

Η Θεοδώρα Χανή προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ. και άλλες 5.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας, στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΣΤΑ.

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΙΜΩΝΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ,μέλους του ΚΚΕ από το 1940, μέλους της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και ακούραστου διακινητή του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Αλυκιών Βόλου, 70.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το χαμό του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Παιανίας, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Θεοδώρα Στρουμπούλη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή του ΚΚΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Γιώργος και Ευτέρπη Κουτσαρίδη

* * *

Στις 3 Ιούνη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης και αξέχαστης φίλης μου ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ,που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 χρόνων, αταλάντευτης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και πιστής στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της. Εζησε πολλά χρόνια στις φυλακές και έκανε εξορία στη Χίο, στο Τρίκκερι και το Μακρονήσι.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μου ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΠΗ και του αγαπημένου εξαδέλφου μου, αγωνιστή - κομμουνιστή ΤΑΚΗ ΤΖΟΥΒΑΡΑ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Μαγνησίας, στο ΚΚΕ 20.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Αλίκη Λοβέρδου

  • Επίσης στη μνήμη της αγωνίστριας Αννας Κόττα, τα εξαδέρφια της προσφέρουν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ,που έφυγε από τη ζωή στις 18 Απρίλη 1999, γεννήθηκε το 1913 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Για την αγωνιστική δράση του, διώχτηκε και εξορίστηκε πολλές φορές, αλλά έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του και αταλάντευτα στις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα ανίψια του Κώστας και Μαίρη Θεοφάνους

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ,στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Παραρτήματος Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Σοφία Πανταζίδου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΛΙΑΚΑ από το Βερτίσκο Λαγκαδά, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Πασχάλης - Παναγιώτα, Μαρία - Παναγιώτης

Τα εγγόνια τους

* * *

Στις 17 Απρίλη 1999 έφυγε από κοντά μας ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Δεσπότη Γρεβενών το 1935 από γονείς αγρότες. Ολη η οικογένειά του συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης. Ο αδελφός του Κώστας, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948 στο Σαραντάπορο.

Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του κόμματός του.Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στη ΝΕ Γρεβενών για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Η αδερφή του Αλεξάνδρα, ο γαμπρός του Δημήτρης Τσιοπλής

Τα ανίψια του Κική και Δημήτρης

* * *

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, από το Περιβόλι Δομοκού, από μαθητής Γυμνασίου εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα. ΕΑΜίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, κυνηγήθηκε και αυτός μετά την Απελευθέρωση από τις μισαλλόδοξες κυβερνήσεις της Δεξιάς και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, δούλεψε συνειδητά σε διάφορες δουλιές.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μάχη πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαϊδας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στις 25 Μάη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το χαμό του ΔΗΜΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗ από τα Γιαννιτσά.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Χρήστος Δαμασκούδης προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών και 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", μέσω ΝΕ Πέλλας.

* * *

Στις 18 Μάη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Την 1η Μάρτη, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο της μητέρας του ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη τους, η οικογένειά τους προσφέρει 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μοσχάτου.

* * *

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Μαρία Νικολαϊδου

* * *

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας η συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΑΝΟΥ.Γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1941 και πέθανε το Νοέμβρη του 1998. Σε ηλικία 9 χρόνων, το 1950, δουλεύει στο εργοστάσιο Δαρζέντα στην Ηλιούπολη ως χειρίστρια καλτσομηχανής. Μητέρα δυο παιδιών, από νεαρή ηλικία στρατεύτηκε στους δημοκρατικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ηταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης από την ίδρυσή του. Ηταν, επίσης από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) Ηλιούπολης και για δύο τετραετίες από το 1982 ως το 1990 δημοτική σύμβουλος επί δημαρχίας του αείμνηστου δημάρχου Δημήτρη Κιντή και στέλεχος του ΚΚΕ στην ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου".

Μειλίχια, ευγενής και πάντα χαμογελαστή, στάθηκε πρωτοπόρος αγωνίστρια.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, εγκαταστάθηκε στο χωριό Λίμνη Ιωαννίνων. Συνδέθηκε με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ του Νομού Ιωαννίνων και το 1994 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Συνεργασίας του νομού.

Στις 27 Μάη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατό της.

Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα για το δίκαιο, την ειρήνη και την προκοπή, Θύμιος Σιάνος προσφέρει στην ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης 30.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ. Και η οικογένεια Χάρη και Τασίας Γιαννόπουλου προσφέρει στη μνήμη της 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου".

* * *

Στις 9 Μάη 1999, έπειτα από βαριά αρρώστια, έφυγε για πάντα από τη ζωή η ΕΛΕΝΗ ΖΙΑΝΟΥ,το γένος Δημήτρη Τρέντου. Γεννήθηκε το 1932 στη Βυσσινέα Καστοριάς. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο χωριό της με τους γονείς της και τα τρία αδέρφια της, με αγάπη και αρμονία, αλλά και με τις δυσκολίες, όπως όλος ο αγροτικός πληθυσμός εκείνης της περιοχής. Αργότερα, η οικογένειά της υπέστη τις συνέπειες του πολέμου και της Κατοχής. Οι διώξεις συνεχίστηκαν και μετά της Απελευθέρωση, καθώς τα χωριά τους στην περιοχή του Βίτσι, στον Εμφύλιο, ήταν πεδίο μαχών. Το 1947 τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι της από βλήμα ολμίσκου. Το 1948 πέθανε ο πατέρας της και η μητέρα της με τα ορφανά παιδιά βρήκε άσυλο στην Ουγγαρία.

Εκεί η Ελένη Ζιανού τελείωσε δίχρονη επαγγελματική Σχολή Υφαντουργίας. Δέκα έξι χρόνια δούλευε τρεις βάρδιες και σε συνέχεια στο Συνεταιρισμό Πλεκτικής, άλλα 20 χρόνια.

Ο θάνατός της προξένησε βαθιά θλίψη στον σύντροφό της, στα αδέρφια της Χρυσούλα και Λάμπρο, καθώς και στους Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν ακόμη στην Ουγγαρία.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Θανάσης Ζιανός και η οικογένειά του προσφέρουν 15.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 10.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,που πέθανε στις 15 Μάη 1999, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μάδυτου.

Οι συναγωνιστές και φίλοι του Διονύσης Σουκήρογλου, Δημήτρης Σφάντης, Ιωσήφ Λεοντόιδης

* * *

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΟΛΙΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το Αιτωλικό Μεσολογγίου, σε ηλικία 18 χρόνων στην Κατοχή, ήταν από τα στελέχη της Εθνικής Αντίστασης στην Αιτωλοακαρνανία, όπου έδρασε από το 1942 ως το 1944. Πιάστηκε και φυλακίστηκε ως το 1946, αλλά δεν έπαψε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε στη μνήμη του 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και άλλες 10.000 δρχ. στο Σωματείο Συνταξιούχων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Μυρτώ Κοκόλια

Ο γιος του Απόστολος

* * *

Πριν από 5 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ από το Αρχοντικό Γυθείου Λακωνίας, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Ολοι εμείς οι δικοί του άνθρωποι τον θυμούμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

* * *

Την 1η Ιούνη συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος και αξέχαστος σύζυγός μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ.Αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, φυλακίστηκε, σύρθηκε στα στρατόπεδα εξορίας και κατέληξε στο Μακρονήσι.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κατίνα Ανδρέου

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΡΘΑΣ ΜΠΑΛΑΡΟΥΤΣΟΥ,που πέθανε στις 17 Μάρτη 1999, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 20.000 δρχ. στην ΚΟ Νεάπολης Θεσσαλονίκης για τις ευρωεκλογές και 10.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

Κλέαρχος Μπαλαρούτσος

* * *

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Περικλής Βογιατζής, Τούλα Γούναρη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Αντώνης Σωτηρίου, Νίκος Μακρίδης, Λευτέρης Θερμός, Στέλλα Δαμιανού, Βαγγέλης Κωστούδης και Θανάσης Δαμιανίδης 9.000 δρχ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-06-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-06-09 00:00:00.0)
Προσφέρουν για τη μάχη των ευρωεκλογών (1999-05-30 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ (1999-05-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ