Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φόνοι, έρωτες και μυστήρια

Μια αστυνομική ταινία αμερικανικής παραγωγής θα μας κρατήσει συντροφιά απόψε στις 24.00 στην ΕΤ 1. Πρόκειται για το έργο του Στίβεν Γκέδες "Δολοφονίες χωρίς ίχνη".Μέσα σε πέντε μέρες δολοφονούνται άγρια δέκα νεαρές γυναίκες. Δεν υπάρχουν ίχνη, ενδείξεις, μάρτυρες, ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να οδηγεί στην εξιχνίαση αυτών των τρομερών εγκλημάτων. Ο αστυνόμος του τμήματος ανθρωποκτονιών Μπομπ Γκρόγκαν έχει αφιερώσει όλον του το χρόνο γι' αυτήν τη δύσκολη υπόθεση, που όμως δεν τον οδηγεί σε κανένα συμπέρασμα. Το μόνο που έχει κατορθώσει να ανακαλύψει είναι ότι οι δολοφόνοι πρέπει να είναι δύο και όχι ένας όπως στην αρχή είχε υποθέσει.. Οι δράστες των εγκλημάτων αυτών είναι φαινομενικά φυσιολογικοί άνθρωποι με λευκό ποινικό μητρώο, όμως ψυχολογικά είναι άτομα διαταραγμένα. Ο Κένι Μπιάνκι και ο εξάδελφός του Αντζελο Μπουόνο συνεργάζονται... αρμονικά για να ικανοποιήσουν τα διεστραμμένα ένστικτά τους. Ο Μπουόνο είναι πάντα προσεκτικός, σε αντίθεση με τον Μπιάνκι, που είναι παρορμητικός και ανυπόμονος. Χρησιμοποιώντας ψεύτικο αστυνομικό σήμα παραπλανούν τις γυναίκες για να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους. Με τους: Ρίτσαρντ Κρένα, Ντένις Φαρίνα και Μπίλι Ζέιν.

Από το MEGA στις 00.30 "Τρελές ιστορίες του Λος Αντζελες".

Ο πασίγνωστος κωμικός Στιβ Μάρτιν υποδύεται τον τέλειο παρουσιαστή δελτίου καιρού στην τηλεόραση και η ζωή του μοιάζει να κυλά με πολλά μποφόρ τρομακτικές θύελλες. Εχει προβλήματα και στην επαγγελματική του ζωή και στην προσωπική του. Ομως να που φτάνει μια μέρα που όλα αλλάζουν με μια φωτεινή επιγραφή. Σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο μια φωτεινή επιγραφή του δίνει ένα παράξενο μήνυμα. Και οι αλλαγές συνεχίζονται, μοιάζουν να φέρνουν την καταστροφή αλλά ό ίδιος είναι χαρούμενος.

Από τη ΝΕΤ στις 15.15 "Στη βουή της καταιγίδας" του Τζον Χιούστον.

Ενας ήρωας του πολέμου διαμένει σ' ένα ξενοδοχείο το Κέι Λάργκο που διευθύνει μια όμορφη νέα γυναίκα και ο ανάπηρος πεθερός της. Ο βετεράνος του πολέμου θα ανακαλύψει ότι εκεί μέσα κάτι κακό σχεδιάζεται. Οι πελάτες, εκτός φυσικά από τον ίδιο, είναι μέλη του υποκόσμου. Πρέπει να τους εμποδίσει. Και θα το κάνει. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη γυναίκα και θα την κερδίσει. Θα ρωτήσετε γιατί; Μα φυσικά διότι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είναι ο τύπος. Ούτε η Λορίν Μπακόλ δεν μπορεί να του ξεφύγει.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 "Ο βιασμός" του Μάρτιν Ριτ.

Ο Χουάν Καράσκο είναι ένας Μεξικάνος ληστής, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός περιπλανόμενου εμπόρου και το βιασμό της γυναίκας του. Στη δική ομολογεί την ενοχή του αλλά επιμένει ότι επρόκειτο για μονομαχία τιμής. Η σύζυγος καταθέτει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ενας άλλος μάρτυρας ορκίζεται ότι ο έμπορος αυτοκτόνησε. Τέλος, υπάρχει και μια τέταρτη άποψη, ότι δηλαδή η γυναίκα έβαλε τον άνδρα της να μονομαχήσει για την τιμή της και ότι εκείνος κατά λάθος σκοτώθηκε από το δικό του όπλο. Πού είναι η αλήθεια; Η ιστορία βασίζεται στο γιαπωνέζικο αριστούργημα Ρασομόν. Με τον Πολ Νιούμαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Roman Polanski: Wanted and desired (2008-12-11 00:00:00.0)
«Ρασομόν» του Κουροσάβα (2006-11-16 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η δίκη Ντιτρού (2004-03-02 00:00:00.0)
Ραντεβού με την Μπιάνκα (2002-08-31 00:00:00.0)
O βρώμικος πόλεμος (2000-05-28 00:00:00.0)
Ανιαρή Τρίτη (1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ