Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ανανεώνουν θητεία υπόδικου!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, προτίθεται να ανανεώσει τη θητεία του υπόδικου γεωπόνου Αθ. Φαρρή στη Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης! Η καταγγελία γίνεται από τον Αλ. Αθανασόπουλου, διευθυντή επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, ο Α. Αθανασόπουλος έστειλε χτες έγγραφο και στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, με το οποίο τον ενημερώνει ότι "τις τελευταίες ημέρες φημολογείται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την παράταση της θητείας του Αθ. Φαρρή, η οποία λήγει στις 19-7-1999".

Η υπόθεση σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αλ. Αθανασόπουλου έχει ως εξής: Ο γεωπόνος Αθαν. Φαρρής διώκεται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Αλ. Αθανασόπουλου, επειδή τα μέλη του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε και ο Αθ. Φαρρής, τέσσερις φορές αρνήθηκαν να τον προαγάγουν σε γενικό διευθυντή.

Πάντως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Γεράκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απλή συνέργεια στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εναντίον του Αθ. Φαρρή από τον Οκτώβρη του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ