Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Την Τρίτη ξεκινούν τα Θερινά Τμήματα

Την Τρίτη, 22 Ιούνη, ξεκινά εκ νέου η λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων, με την έναρξη των εργασιών των περίφημων "Θερινών Τμημάτων", όπου, κατά παράδοση, η κυβέρνηση επιδιώκει να συζητά τα νομοσχέδια που αναμένεται να συναντήσουν τη μεγαλύτερη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το πρώτο νομοσχέδιο που πιθανότατα θα συζητηθεί, είναι αυτό που αφορά τη σχέση του κράτους με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τα Θερινά Τμήματα

Με βάση τα άρθρα 29 και 30 του κανονισμού της Βουλής αλλά και το άρθρο 71 του Συντάγματος, θα συγκροτηθούν τρία Τμήματα Διακοπών των εργασιών της Βουλής όπως επίσημα λέγονται, στα οποία θα συμμετέχουν στο καθένα το 1/3 των βουλευτών, με αναλογική εκπροσώπηση, όπως στην Ολομέλεια της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και των ανεξάρτητων βουλευτών. Το Α Τμήμα Διακοπών θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου ως και τις 15 Ιουλίου, το Β Τμήμα Διακοπών στις 20 Ιουλίου ως και τις 26 Αυγούστου και το Γ Τμήμα Διακοπών από τις 31 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσουν στο πρώτο Θερινό Τμήμα οι βουλευτές: Στρατής Κόρακας, Σταύρος Παναγιώτου, Αχιλλέας Κανταρτζής και Μπάμπης Αγγουράκης.Στο δεύτερο Θερινό Τμήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ και οι βουλευτές: Αποστόλης Τασούλας, Βαγγέλης Μπούτας, Νίκος Γκατζής.Τέλος, στο τρίτο Θερινό Τμήμα θα συμμετέχει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Πρόεδρος της ΚΟ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και οι βουλευτέςΜήτσος Κωστόπουλος και Μαρία Μπόσκου.

Τρία εκκρεμή νομοσχέδια

Οσον αφορά τα νομοσχέδια, το πρώτο που θα εισαχθεί για συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, είναι το προαναφερόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καθώς και σειρά άλλων διατάξεων. Επίσης εκκρεμούν για συζήτηση είτε στην ολομέλεια είτε στην αρμόδια διαρκή επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που αφορά τα επ' αμοιβή εκδιδόμενα πρόσωπα καθώς και το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις συναφούς αρμοδιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ