Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθολικά στην απεργία στου "Κελαϊδίτη"

Κοντά στους απεργούς βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην επιχείρηση λευκού κρέατος "Κελα ϊδίτης" στην 48ωρη απεργία που άρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών και μέτρα στήριξης του κλάδου.

"Το καζάνι έβραζε από καιρό, η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Από δω και πέρα μονόδρομος είναι ο αγώνας", δηλώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη της επιχείρησης για να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή τους. Εκεί τους βρήκε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ,με επικεφαλής τον Γ. Σταυρόπουλο,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ. Στη συζήτηση που έγινε ο συνδικαλιστής επισήμανε τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από τους αγώνες και τη συντονισμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στη νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την καταλληλότητα της συγκυρίας και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, από τα "διοξινομένα" πολυεθνικά συμφέροντα, για να διεκδικηθεί αποφασιστικά παρέμβαση για δημόσια κλαδική πολιτική.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την επιχείρηση "ΜΙΜΙΚΟΣ" και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του σωματείου.

Σήμερα θα περιοδεύσει στις επιχειρήσεις λευκού κρέατος ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ