Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΙΚΑ για τις λουτροθεραπείες

Η διοίκηση του ΙΚΑ,σε δελτίο Τύπου, αναφέρεται στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με χιλιάδες ασφαλισμένους του Ιδρύματος, οι οποίοι μετά από εγκύκλιο του Ιδρύματος, είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν για λουτροθεραπείες στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους ιαματικές πηγές και ανάλογα με τη θεραπεία που χρειάζονται. Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο σε ασφαλισμένους, όσο και στην οικονομία ολόκληρων περιοχών (π. χ. Ικαρία), οι οποίες πλήττονται αποφασιστικά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η λουτροθεραπεία παρέχεται με απόφαση του διευθυντή του αρμόδιου υποκαταστήματος, μετά από προηγούμενη διαπίστωση της ανάγκης αυτής από Α/βάθμια υγειονομική επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κανονισμού Λουτροθεραπείας. Η Επιτροπή "είναι αρμόδια να εκτιμήσει επιστημονικά, μετά από εισήγηση του θεραπευτή, το είδος της πάθησης, να επιλέξει την κατάλληλη ιαματική πηγή και να καθορίσει λεπτομερώς το είδος και τον αριθμό των ενδεικνυόμενων για την περίπτωση λουτρών, τη χρονική διάρκεια εκτέλεσής τους και γενικά κάθε αναγκαία λεπτομέρεια...". Επίσης, οι υγειονομικές επιτροπές θα γνωματεύουν για την παροχή λουτροθεραπείας στις πλησιέστερες του τόπου κατοικίας των ασφαλισμένων ιαματικές πηγές, οι οποίες έχουν αντίστοιχες με την πάθηση θεραπευτικές ενδείξεις.

Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν πραγματοποιούν λουτροθεραπεία στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας ιαματική πηγή, που όρισε η υγειονομική επιτροπή, θα αποδίδεται η δαπάνη που αντιστοιχεί στην πηγή που έχει εγκριθεί από το ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ