Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μανταρίνια" και "Σφαίρες" στην πόλη

"Ντάμπλιγιου - ντάμπλιγιου - ντάμπλιγιου/ Αϊ σιχτίρ τζι αρ/ Πάμε φορτσάτοι στην ΟΝΕ/ με γκλίτσα και ταγάρ/ Σενιόρ και μίστερ θα με λεν/ δε θα με λεν ζαγάρ./ Μίλα μου και μανταρίνια/ και φιστίκι αλμυρό/ οι δραχμές γίναν σελίνια/ και το τάλιρο ευρώ./ Μίλα μου και μανταρίνια/ με κοντό πρωθυπουργό/ του Αισώπου παραμύθια/ να περνάμε τον καιρό". "Μίλα μου... και μανταρίνια" τιτλοφορείται η καλοκαιρινή επιθεώρηση των Χάρρυ Κλυνν - Λάκη Μπέλλου - Γιάννη Μακρή - Γιώργου Γαλίτη,που ανεβαίνει, αύριο, στο "Αλσος",σε σκηνοθεσία Χάρρυ Κλυνν,σκηνικά Κάρολου Ρωμούση,κοστούμια Αντώνη Μαρκόπολι, Μάκη Βασιλειάδη, Μιχάλη Μπούτση,χορογραφίες Πάνου Μεταξόπουλου.Παίζουν: Χάρρυ Κλυνν, Σωτήρης Μουστάκας, Βάσια Τριφύλλη, Παύλος Χαϊκάλης, Νεφέλη Ορφανού, Γιάννης Καπετάνιος, Κώστας Ευριπιώτης, Γιώργος Γαλίτης κ.ά.

"Η επιθεώρηση - όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Χ. Κλυνν - ήταν πάντα συνδεδεμένη με την εκάστοτε πολιτική και κοινωνική κατάσταση και αυτό που την έκανε αγαπητή στο πλατύ κοινό είναι η ικανότητά της να ακολουθεί τα γεγονότα και να εκθέτει την άποψη του καλλιτέχνη. Σήμερα, που η πληροφορία μεταδίδεται τόσο εύκολα, θα ήταν παράδοξο η επιθεώρηση να μην εκμεταλλευτεί την τεχνολογία, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει ακόμη στενότερα τα τεκταινόμενα και να βρεθεί πιο κοντά στα προβλήματα του θεατή, που ζητά εξίσου ψυχαγωγία, αλλά και ενημέρωση".

  • Πρεμιέρα, αύριο,και στο "Παρκ",όπου ανεβαίνει το έργο του Γούντι Αλεν "Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουαίη",το οποίο στηρίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική κινηματογραφική ταινία. Τη θεατρική μεταφορά υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος,τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Κακλέας,τα σκηνικά ο Απόστολος Βέτας,τα κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα,η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ρένη Πιτακή, Στέλιος Μάινας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Σπύρος Μπιμπίλας, Πάνος Ξενάκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σπύρος Μεργιανός, Κάτια Σπερελάκη, Ειρήνη Μπαλτά, Σταύρος Μαυρίδης κ.ά.

Το έργο διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, κάπου στη δεκαετία του '30. Δύο κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι. Από τη μια ο κόσμος του θεάτρου, ηθοποιοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, διανοούμενοι και από την άλλη ο "πραγματικός κόσμος", η σκληρή καθημερινότητα με γκάγκστερς που ελέγχουν τη Ν. Υόρκη, τα παράνομα παιχνίδια, το λαθρεμπόριο. Πρόκειται για μια κωμωδία με το πηγαίο, καυστικό και γλυκόπικρο χιούμορ του Γούντι Αλεν, ο οποίος δε χαρίζεται σε κανέναν. Σατιρίζει και τους δύο κόσμους, αποκαλύπτοντας πόσο μοιάζουν μεταξύ τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας φαίνονται τόσο διαφορετικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ