Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για την ιστορία της πόλης

Στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ γίνονται δεκτές αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε θέματα ιστορίας της πόλης και πολεοδομίας.

Η ανακοίνωση του Τομέα απευθύνεται σε πτυχιούχους αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους ή σε πτυχιούχους τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνιολογίας. Ενδεικτικοί τομείς έρευνας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο της διατριβής είναι: Η πολεοδομική ιστορία μιας συγκεκριμένης πόλης σε μία καθορισμένη χρονική περίοδο, ειδικά θέματα συνοικιών όπως προσφυγικοί συνοικισμοί στη δεκαετία του '30, οι εβραϊκές συνοικίες μετά το 1500, πολιτικός - ιδεολογικός χάρτης της περιοχής των Αθηνών, πολεοδομικές αντιλήψεις και εφαρμογή της στα σχέδια πόλεων στην Ελλάδα στον 19ο και στον 20ό αι. κ. ά.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας, τηλ. 7723.818, 7723.820 ή στους καθηγητές Δ. Καρύδη, τηλ. 7723.795 και Γ. Σαρηγιάννη τηλ. 7723.793.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ