Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δισκογραφικές συναντήσεις

Σε μια δεύτερη έκδοση έργων του Νίκου Σκαλκώτα (όλα σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση) προχώρησε η σκανδιναβική δισκογραφική εταιρία BIS, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ισλανδίας (σε διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου), του κοντραμπασίστα Βασίλη Παπαβασιλείου και της σοπράνο Θόρα Εϊναρσδότιρ. Το CD περιλαμβάνει το έργο "Με του Μαγιού τα Μάγια - Παραμυθόδραμα", που γράφτηκε ως μουσική υπόκρουση για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Χρήστου Ευελπίδη και δημοσιεύτηκε το 1942, το κοντσέρτο για κοντραμπάσο και ορχήστρα, που γράφτηκε το 1940 για τον πρώτο κοντραμπασίστα και συνάδελφο του Σκαλκώτα στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Δ. Τζουμάνη, καθώς και τρεις Ελληνικούς Χορούς (νησιώτικος, τσάμικος, μαζωχτός).

  • Με έναν "Ανεμοδείκτη" στραμμένο σε ευαίσθητες περιοχές της ψυχής μας, επιστρέφει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη δισκογραφία, καταθέτοντας δώδεκα τραγούδια σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του ίδιου. Δώδεκα δημιουργίες, σμιλεμένες με ταλέντο, ήθος κι ευαισθησία, που συγκινούν. Σκέψεις, συναισθήματα και βιώματα ντυμένα με μελωδίες που κινούνται στο γνώριμο χώρο της μπαλάντας κι έχουν εμφανείς τις επιρροές από ροκ, κλασική, παραδοσιακή και τζαζ προσφέρουν ένα δίσκο - συντροφιά σε "άνυδρες" ημέρες.
  • Δισκογραφική δουλιά, που ξεχωρίζει είναι και οι "Παναγίες του κόσμου" της Σαβίνας Γιαννάτου και των "Πριμαβέρα εν Σαλόνικο".Ενα γοητευτικό μουσικό "ταξίδι" σε τόπο και χρόνο, με τραγούδια από την Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία, Λίβανο, Ιταλία, Κάτω Ιταλία, Κορσική, Σαρδηνία, Ισπανία, Αφρική, Καραϊβική, Ν. Αμερική. Από το μοιρολόι της μάνας στην προσδοκία της ανάστασης, με "οδηγό" τη γυναίκα όλου του κόσμου, που θρηνεί. Θρήνοι ανθρώπινοι, που έχουν σημαδέψει πολιτισμούς και σε μέρες ανείπωτης φρίκης προσδοκούν την Ανάσταση των αδικημένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ