Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ευρεία αντιπολεμική επιτροπή

Με πρωτοβουλία δημοτικών παραγόντων από όλες τις παρατάξεις και φορείς, παρουσία και του δημάρχου Αγ. Δημητρίου Π. Ειρηνάκη,πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/6 ευρεία σύσκεψη στο θέατρο του Δήμου, με σκοπό τη συζήτηση για τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και τη συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής με σκοπό (σύμφωνα με τις απόψεις που ακούστηκαν) την ευαισθητοποίηση των δημοτών κατά των οργανωτών αυτού του πολέμου (ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ) και κάθε επιθετικού πολέμου.

Στην πρωτοβουλία τους αυτή απαιτούν:

- Να αποσυρθούν οι Ελληνες στρατιώτες από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής της Γιουγκοσλαβίας.

- Να σταματήσει το εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας και να αποσυρθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας από την υποχρέωση επιβολής του.

- Να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας για την επούλωση των πληγών (οικονομικών - παραγωγικών - οικοδομικών κλπ.), που άνοιξαν οι εγκληματικοί ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί.

- Να ζητήσουμε από τις όμορες Δημοτικές Αρχές και παράγοντες να συνεργαστούμε πάνω σε αυτούς τους σκοπούς ή παραπλήσιους.

Μετά από τη συζήτηση που έγινε, πραγματοποιήθηκε η εκλογή της Επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει να εκδώσει διακήρυξη - κάλεσμα προς το λαό του Αγ. Δημητρίου.

Στην Αντιπολεμική Επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Π. Ειρηνάκης δήμαρχος, Β. Βερυκάκη πρώην δήμαρχος, Φ. Γεωργάς επικεφαλής Δημ. Παράταξης "Δ. Π.", Π. Κοκκώνης επικεφαλής Δημ. Παράταξης "Α. Δ. Κ.", Στ. Κορομπίλης,Δ. Γόγολος δημοτικός σύμβουλος, ακόμα οι Β. Γιαννοκόπουλος δημόσιος υπάλληλος, Η. Κουμανάκος στρατηγός ε. α, Χρ. Λογαράς πρώην δημοτ. σύμβουλος, εκδότης, Χρ. Κίκηρας επιτ. πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αγ. Δημήτριου, Π. Μπαλαμάτσης πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ