Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι μάχες...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Καθώς ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ μιλούσε για την "πόθο των στρατιωτών του να γίνουν μάρτυρες" στη μάχη και ένας Αμερικανός στρατηγός μετέβαινε από το Νέο Δελχί στο Ισλαμαμπάντ, ινδικά αεροσκάφη εξαπέλυαν 5 κύματα επιθέσεων με βόμβες κατευθυνόμενες από λέιζερ στο Λόφο της Τίγρης. Χιλιάδες πεζικάριοι των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέμεναν τη σειρά τους για να επιτεθούν. Η επίσκεψη του στρατηγού των ΗΠΑ Αντονι Ζίνι στο Νέο Δελχί υπογράμμισε την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τους κινδύνους που απορρέουν από τη σύγκρουση των έξι βδομάδων, αλλά η ινδική πλευρά ξεκαθάρισε πως "δεν αποτελεί μεσολαβητική πρωτοβουλία".

Ο Νουάζ Σαρίφ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο μέτωπο του Κασμίρ χθες και είπε στους στρατιώτες (το πολύ ανησυχητικό) "η πυρηνική και η πυραυλική τεχνολογία μάς δίνουν μεγάλο κουράγιο"...

Από την άλλη πλευρά, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών είπε σε συνέντευξή του - στην εφημερίδα "Times of India" - ότι "μαχόμαστε κατά του ισλαμικού φουνταμενταλισμού" (αναφερόμενος στη συμμετοχή Ταλιμπάν στη σύρραξη). Ενώ ο Τζορτζ Φερνάντες, υπουργός Αμυνας, πρόσθεσε πως Πακιστανοί στρατιώτες είναι "το 80% των μαχητών" που διείσδυσαν στον ινδικό τομέα του Κασμίρ.

Κατά ινδικές εκτιμήσεις νεκροί είναι 339 Πακιστανοί και 156 Ινδοί. Κατά πακιστανικές εκτιμήσεις, νεκροί είναι 400 Ινδοί και 70 Πακιστανοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ