Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέδριο τελωνειακών

Ξεκίνησε χτες το πρωί τις εργασίες του, το 13ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ), στο οποίο παίρνουν μέρος 184 αντιπρόσωποι από 11 σωματεία, που εκπροσωπούν 4.000 τελωνειακούς υπαλλήλους.

Τις εργασίες "άνοιξε" ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας Δ. Σπανομαρκίδης,ο οποίος από την αρχή της ομιλίας του υπερθεμάτισε της ΟΝΕ, λέγοντας πως "το συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνεται σε μια περίοδο που πολιτικές ηγεσίες και εργαζόμενοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ισότιμης συμμετοχής της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι".

Ο Κ. Σιατούνης αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης και στέλεχος της"Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" στην ομιλία του - μεταξύ άλλων - επισήμανε ότι "το '93 που καταργήθηκαν οι φυσικοί έλεγχοι στα ενδοκοινοτικά σύνορα η παράταξη είχε σημειώσει ότι βαδίζαμε σε μια πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου. Εξι χρόνια μετά αποδείχτηκε περίτρανα η αναγκαιότητα συνέχισης των ελέγχων, αποδείχτηκε η λαθεμένη στάση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που πρότειναν "ευρωπαϊκά τελωνεία" και άλλα φούμαρα". Σημείωσε πως οι συνέπειες αναδείχτηκαν σε όλες τους διαστάσεις αυτή την περίοδο με την "ελεύθερη" διακίνηση διοξινωμένων τροφίμων. Αναφέρθηκε στη δολοφονική ΝΑΤΟική επίθεση σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και κατάγγειλε τη συμμετοχή της κυβέρνησης σε αυτή, αλλά και τη στάση σιωπής της πλειοψηφίας της ΟΤΥΕ, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα των τελωνειακών.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Γ. Σταυρόπουλος από το ΚΚΕ,ο Λ. Κανελλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Α. Ρεγκούσης από τη ΝΔ, ο Δ. Τσοβόλας από το ΔΗΚΚΙ και ο Γ. Τόλιος από το ΣΥΝ. Οι εργασίες ολοκληρώνονται σήμερα με την εκλογή νέας διοίκησης της ΟΤΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ