Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Βόμβα" στο Σκαραμαγκά!

Αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι μετά τις ανακοινώσεις για ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου. Ωστόσο, για την πλειοψηφία του σωματείου "δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα το δημιουργεί το ΚΚΕ"! Σε συγκέντρωση μπροστά στο σωματείο σήμερα, στις 10.30 πμ, καλεί η Εργοστασιακή Επιτροπή

Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,μετά τις προχτεσινές δηλώσεις - "βόμβα" του προέδρου του ναυπηγείου και διοικητή της ΕΤΒΑ Γ. Κασμά,για την απόφαση της κυβέρνησης να τα ξεπουλήσει. Το ρόλο του κυβερνητικού υπαλλήλου αναλαμβάνει για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, θεωρώντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 το πρωί, καλεί η Εργοστασιακή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της προχτεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΤΒΑ, ο Γ. Κασμάς προανάγγειλε την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων και σημείωσε πως ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά τους από εταιρία του Λονδίνου! Μάλιστα ξεκαθάρισε πως "όποια και να είναι η θέση των εργαζομένων, εμείς θα πουλήσουμε το πακέτο μετοχών που κατέχουμε".

Χτες το πρωί στελέχη της Εργοστασιακής Επιτροπής ζήτησαν από τον πρόεδρο του σωματείου Σ. Μαρκάτο, να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα και έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους. Ο Σ. Μαρκάτος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το ΚΚΕ το κάνει θέμα"!!!

Οι δηλώσεις Γ. Κασμά, ωστόσο, αποτέλεσαν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης των εργαζομένων, που βλέπουν να καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του σωματείου ότι το σχήμα 51% - 49% εξασφάλιζε το δημόσιο έλεγχο του ναυπηγείου. Εδώ και τέσσερα χρόνια - από την υπογραφή της διαβόητης συμφωνίας - πληρώνουν αδρά από το μισθό τους (603.000 δρχ. καθαρά ο καθένας μέχρι σήμερα) για επενδύσεις και μετοχές, για να παραδοθεί τώρα το ναυπηγείο σε κάποιο αετονύχη ιδιώτη.

Στο μεταξύ "πράσινοι" συνδικαλιστές σε αρκετούς εργαζόμενους που προσέφυγαν στο σωματείο για να ενημερωθούν, τους καθησύχαζαν ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης, αλλά ταυτόχρονα σημείωναν ότι δε θα απολυθεί κανένας και ότι θα υπάρξουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και "οικειοθελείς" αποχωρήσεις.

Μετά τη στάση αυτή της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου, η Εργοστασιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της που μοίρασε στους εργαζόμενους, τούς καλεί σε συγκέντρωση σήμερα μπροστά στα γραφεία του σωματείου για να απαιτήσουν έκτακτη Γ. Συνέλευση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων που είναι σε έξαρση, αλλά και για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το '99.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπούλημα χωρίς προσχήματα (2002-03-20 00:00:00.0)
Απολογισμός αντεργατικής δράσης (2000-04-03 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη μείωση προσωπικού (2000-02-15 00:00:00.0)
Δεν μπορούν να φιμώσουν τους εργαζόμενους (1999-06-26 00:00:00.0)
Περίεργη... σύσκεψη για δυο μεγάλα ναυπηγεία (1999-04-23 00:00:00.0)
Σπρώχνουν τα ναυπηγεία σε νέες περιπέτειες (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ