Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»
ΟΧΙ στη μείωση προσωπικού
Καλεί τους εργαζόμενους να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση

Τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα συρρίκνωση του προσωπικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να διευκολυνθεί μετά τις εκλογές η ιδιωτικοποίησή τους, καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η «Εργοστασιακή Επιτροπή».

Οπως σημειώνει, η κυβέρνηση και η συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου, το '95 πανηγύριζαν για τη συμφωνία 51% των μετοχών στην ΕΤΒΑ, 49% στους εργαζόμενους και τόνιζαν πως «το πρόβλημα λύνεται οριστικά». Η εμπειρία - συνεχίζει - αυτά τα χρόνια ήταν αρνητική, καθώς χάθηκαν 1.200 θέσεις εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μπήκαν στο «γύψο» και οι εργαζόμενοι είχαν απώλειες 20% στις αποδοχές τους, τα ναυπηγεία έγιναν ξέφραγο αμπέλι στα εργολαβικά συμφέροντα, ενώ εκατομμύρια δόθηκαν στην αγγλική πολυεθνική που ανέλαβε το μάνατζμεντ, για να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα και να βάλει μέσα τα ναυπηγεία, το '99, κατά 10 δισ. δρχ.. «Τώρα η κυβέρνηση μάς ζητά και νέες θυσίες και άλλες εκατοντάδες θέσεις εργασίας να χαθούν, για να γίνουν αρεστά τα ναυπηγεία στον ιδιώτη», τονίζει και συμπληρώνει πως αυτό γίνεται, όταν το κατασκευαστικό πρόγραμμα των ναυπηγείων θα φτάσει στο 1 τρισ. δρχ.

Επισημαίνει πως η πλειοψηφία του σωματείου, ενόψει της υπογραφής διμερούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, κινείται και πάλι στα όρια της εισοδηματικής κυβερνητικής πολιτικής . Την ίδια ώρα - συνεχίζει - ο εκλεκτός της πλειοψηφίας, που ανέλαβε, το μάνατζμεντ ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, από τα οποία «ένα δόθηκε σε στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, για τις ...μετακινήσεις του».

Η «Εργοστασιακή Επιτροπή» καλεί τους εργαζόμενους να «τους χαλάσουμε τα αντεργατικά σχέδια με τον αγώνα και με την ψήφο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ