Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περίεργη... σύσκεψη για δυο μεγάλα ναυπηγεία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο τη συνεργασία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, υπό την προεδρία του υπουργού Ευαγγ. Βενιζέλου και με τη συμμετοχή από πλευράς Ναυπηγείου Ελευσίνας του ιδιοκτήτη Ν. Ταβουλάρη και από πλευράς Σκαραμαγκά του προέδρου Γ. Κασμά,του Γ. Κοντάκη, προέδρου του συνεταιρισμού των μετόχων - εργαζομένων Σκαραμαγκά και του Κ. Νικόλη μέλους της διοίκησης.

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται για τις πραγματικές σκοπιμότητες αυτής της σύσκεψης, καθώς κατά καιρούς έχουν "παίξει" σενάρια για παράδοση στον Ν. Ταβουλάρη μετά την Ελευσίνα και του Σκαραμαγκά. Αλλωστε και ο ίδιος παλαιότερα δεν είχε κρύψει τέτοιες βλέψεις του. Επιπλέον, η σύσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΤΒΑ (κατέχει το 51% των μετοχών του Σκαραμαγκά), ότι γίνονται συζητήσεις σε "φιλικό κλίμα" για την αποχώρηση της πολυεθνικής "Μπράουν εντ Ρουτ" από τη διοίκηση του Ναυπηγείου. Στην ίδια ανακοίνωση είχε επισημανθεί ότι προωθείται "ελληνική διοίκηση".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνεργασία των δυο ναυπηγείων σε ζητήματα τεχνογνωσίας, αγοράς νέας τεχνολογίας και κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού. Οπως ειπώθηκε οι συνομιλίες θα συνεχιστούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ