Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασφαλιστικά μέτρα στο "Μπουκάμπο"

Εκδικάστηκαν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι στη βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων "Μπουκάμπο" στο Κερατσίνι. Οι 35 εργαζόμενοι πραγματοποιούν εδώ και 1,5 μήνα επίσχεση εργασίας και απαιτούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, που τους οφείλονται από το 1998! Οι τρεις ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχουν δηλώσει ότι θα βάλουν "λουκέτο" στη βιοτεχνία.

Χτες το πρωί κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστών μέτρων, οι ιδιοκτήτες ισχυρίστηκαν ότι έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εκτός από ελάχιστα τα οποία και θα δώσουν σύντομα. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι η επιχείρηση έχει σταματήσει εδώ και καιρό να καταβάλλει τους μισθούς, όπως έχει σταματήσει και την παραγωγή. Ανέφεραν, επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η καταβολή των χρημάτων τους είναι να κατασχεθούν τα εμπορεύματα που υπάρχουν στην επιχείρηση.

Τα προβλήματα στη βιοτεχνία έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό, έχουν γίνει περίπου 60 "οικειοθελείς" απολύσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, οι ιδιοκτήτες δίνουν τη δουλιά σε συνεργεία, που δουλεύουν "φασόν", και έχουν φτιάξει επιχείρηση στη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ