Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΝΟΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μη λείψει κανείς!

- Αντιπολεμική διαδήλωση - συναυλία διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το απόγευμα του Σαββάτου στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔ της Μακεδονίας. Ποια η σημασία αυτής της εκδήλωσης;

- Θα ήθελα πρώτα να πω ότι δε θα μπορούσε να μείνει το ΠΑΜΕ έξω από τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης στο γιουγκοσλαβικό λαό και καταδίκης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση της. Το ΠΑΜΕ συγκροτήθηκε, για να συσπειρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από το ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο, για τη διαφύλαξη των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων, όλων αυτών των δυνάμεων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.

Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων, που γίνονται από το ΠΑΜΕ μετά τη συγκρότησή του και που συνδυάζεται με την αναχώρηση των πρώτων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και την παρουσία των συνδικαλιστών μας στις ανθρώπινες αλυσίδες σε πόλεις της Γιουγκοσλαβίας. Με τη διαδήλωσή τους στα σύνορα οι άνθρωποι της δουλιάς και του μόχθου θα ζητήσουν να σταματήσουν άμεσα εδώ και τώρα οι βομβαρδισμοί, να εγκαταλειφθούν όλα τα σχέδια για παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου και φυσικά θα καταγγελθεί η διπρόσωπη πολιτική της κυβέρνησης.

Εχει μια επιπλέον σημασία η σαββατιάτικη εκδήλωση. Γίνεται τη μέρα που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και οι ηγέτες του Οργανισμού αυτού συγκεντρώνονται στις ΗΠΑ, για να συζητήσουν τη "νέα δομή του". Θα σχεδιάζουν δηλαδή πώς θα δημιουργούν χούντες, πώς θα προκαλέσουν και νέους πολέμους.

- Μιλήστε μας για το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων.

- Θα συγκεντρωθούμε στις 3 η ώρα μετά το μεσημέρι έξω από στρατόπεδο του Πολυκάστρου και στις 4 η ώρα θα γίνει η εκδήλωση στα σύνορα. Λίγο πιο μπροστά, στη 1 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης θα αναχωρήσουν από την Πύλη "7" του λιμανιού στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις στο Πολύκαστρο και στα σύνορα που θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα μιλήσουν το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Μαυρίκος και στη συνέχεια στέλεχος της τοπικής "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη".

- Ποιο είναι το κάλεσμα που θέλετε να απευθύνετε στους εργαζόμενους της Βόρειας Ελλάδας;

- Απευθυνόμαστε σ' όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους και τους καλούμε να συμμετέχουν σ' όλες τις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ με αρχή αυτή που γίνεται το Σάββατο. Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους από τους νομούς της Κ. Μακεδονίας να συμμετέχουν σ' αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας, δυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν πρέπει να λείψει, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και από όλες που θα ακολουθήσουν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, προκειμένου να αναδειχτεί αυτό όχι μόνο σαν βασικός παράγοντας καθορισμού των εξελίξεων στο εργατικό κίνημα, αλλά και σαν καταλύτης της γενικότερης εξέλιξης στη χώρα μας.

Λ. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ