Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απολογισμός αντεργατικής δράσης

Αύριο πραγματοποιείται η ετήσια απολογιστική συνέλευση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ»

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς μετά τις εκλογές σχεδιάζεται πλήρης ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Σε αυτά τα πλαίσια και με την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου να στηρίζει τα αντεργατικά σχέδια και ταυτόχρονα να προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη η ετήσια απολογιστική συνέλευση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ». Να καταψηφίσουν τον απολογισμό της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καλεί τους εργαζόμενους η Εργοστασιακή Επιτροπή.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Εργοστασιακή Επιτροπή, είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ βγει κυβέρνηση από τις εκλογές, το βέβαιο είναι ότι θα ολοκληρώσει το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αφού «και οι δυο συναγωνίζονται ποιος θα κάνει το καλύτερο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, ενώ ο διοικητής της ΕΤΒΑ σε δηλώσεις του στον Τύπο μίλησε για ιδιωτικοποίηση, απολύσεις και πολυειδικότητα».

Η πλειοψηφία της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» - υπογραμμίζει - είναι πλήρως ταυτισμένη με τα κυβερνητικά σχέδια, βάζει πλάτη για να περάσει η διπλή ειδικότητα, ενώ και φέτος υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις - ψίχουλα 2% +3%, παρότι οι απώλειες εισοδήματος έχουν ξεπεράσει το 18,5% τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον - σημειώνει - με ευθύνη της πλειοψηφίας απορρίφθηκε το αίτημα για θέσπιση τριετιών. Αντί για αυτό - συνεχίζει - θα μοιραστεί από τη διοίκηση των Ναυπηγείων κονδύλι 100 εκατ. δρχ. σε εργαζόμενους μετά από αξιολόγηση, δηλαδή με μικροκομματικά κριτήρια.

Παράλληλα - επισημαίνει - οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν μετατρέψει τα γραφεία της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» σε εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας όλων των ειδών τα ρουσφέτια, από το να μοιράζουν δωρεάν εισιτήρια, μέχρι να τάζουν για δουλιά...

Η Εργοστασιακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους «για όλους τους παραπάνω λόγους να ψηφίσουν ΟΧΙ στον απολογισμό της πλειοψηφίας της διοίκησης».

Στο μεταξύ με μια ανακοίνωση λιβελογράφημα, η «Συνδικαλιστική Αλλαγή» (ΠΑΣΚΕ), κάνει λόγο για «ανάπτυξη και προοπτική» των Ναυπηγείων και επιτίθεται στην Εργοστασιακή Επιτροπή και το «Ριζοσπάστη» που τάχα «ευσεβής τους πόθος είναι το κλείσιμο» για κομματικές σκοπιμότητες. «Ξεχνούν» πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση των ίδιων έχει συρρικνώσει το προσωπικό από 5.000 το '85 σε 2.000 σήμερα και έχει επιβάλλει την πολλαπλή ειδικότητα. Πως πέρσι η ζημιά των Ναυπηγείων ήταν 10 δισ. δρχ., ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης η κατασκευή των πλοίων του Στρίντζη ήδη ζημιώνει τα Ναυπηγεία 1,2 δισ. δρχ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη για το συντονισμό των εργατών του κλάδου (2013-06-19 00:00:00.0)
Στην κόψη του ξυραφιού 165 εργαζόμενοι (2009-05-19 00:00:00.0)
Διαχρονική αφαίμαξη από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του (2008-01-05 00:00:00.0)
Προς απεργία στα συνεργεία (2001-07-14 00:00:00.0)
Δεν μπορούν να φιμώσουν τους εργαζόμενους (1999-06-26 00:00:00.0)
Από Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο (1995-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ