Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολυμπία των τεχνών

Τα πρώτα του βήματα κάνει το "Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας",που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 28/8, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.Οι πύλες του Φεστιβάλ ανοίγουν σήμερα με διήμερη Διεθνή Συνάντηση Διανοητών με θέμα: "Τα νέα Μέσα Επικοινωνίας, η Γραφή και το Βιβλίο στον 21ο αιώνα", που συντονίζει ο Βασίλης Βασιλικός και τελεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Σήμερα, επίσης, στο αίθριο του νέου μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ της υψιφώνου Βάσως Παπαντωνίου,ενώ αύριο το 70μελές Μπαλέτο της Κρατικής Οπερας της Γενεύης θα χορέψει την "Μπαγιαντέρα" του Μίνκους. Την παράσταση, μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσουν διάσημοι προσκεκλημένοι, όπως οι Ρ. Ντεμπρέ, Αντ. Ταμπούκι, Λ. Βερτμίλερ κ.ά.

Ακολουθούν: συναυλία του πιανίστα Δημήτρη Σγούρο (9/7), βραδιάΜίκη Θεοδωράκη (12/7), συναυλία με μελοποιημένη ποίηση του Λόρκα (14/7), συναυλία του διάσημου Ινδού μουσικού Ραβί Σανκάρ και το συγκρότημά του (17/7), συναυλία των Μάριου Φραγκούλη - Ντέμπορα Μάγιερς (23/7), συναυλία της φημισμένης ορχήστρας Δωματίου "Σολίστι Βένετι" (31/7) κ.ά.

Από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σημειώνουμε, επίσης, τις τρεις βραδιές λόγου και μουσικής με τίτλο "Από τον Πίνδαρο στον Ελύτη" (3,4,5/8), την παρουσίαση της λαϊκής όπερας του Μίκη Θεοδωράκη "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού" (6,7/8), σε σκηνοθεσία του Θ. Παπαγεωργίου, μουσική διεύθυνση Τ. Καρακατσάνη και ερμηνευτές τους Δημήτρη Μητροπάνο και Μαρία Δημητριάδη.Επίσης, τις παραστάσεις: "Κοριολανός" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (2/8), "Πέρσες" του Εθνικού Θεάτρου (21/8), "Φοίνισσες" του ΚΘΒΕ(25/8), "Ανδρομάχη" του "Θεάτρου Ανοιξης" και ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (28/8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ