Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο των Φεστιβάλ

Με τις "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη γίνεται η πρεμιέρα των Επιδαυρίων,σήμερα και αύριο,από τη "Θεατρική Διαδρομή",σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη,μουσική Βασίλη Δημητρίου,σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα,χορογραφία Ντόρας Τσάτσου.Ερμηνεύουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Λευτέρης Λουκαδής, Χρήστος Μπίρος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης,κ. ά. Οι "Θεσμοφοριάζουσες" διδάχτηκαν το 411 π. Χ. την ίδια χρονιά με τη "Λυσιστράτη", αλλά σε άλλη γιορτή, ενώ τα γεγονότα του έργου εκτυλίσσονται στο πλαίσιο της γιορτής των Θεσμοφορίων.

  • Η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Η μικρή πλατεία" ανεβαίνει σήμερα, αύριο και την Κυριακή, από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η μετάφραση είναι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου, σκηνικά του Πάνου Παπαδόπουλου, κοστούμια του Φίλιππου Παπαγεωργίου, μουσική από το συγκρότημα "Ανεμος". Παίζουν: Αλ. Αλεξανδράκη, Χρ. Αποσπόρης, Ιφ. Δεληγιαννίδου κ. ά.
  • Πρεμιέρα δίνει σήμερα (9μ.μ.) στο ΚΘΒΕ στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, με το έργο του Ηλία Καπετανάκη "Ο Γενικός Γραμματεύς".Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν αύριο και την Κυριακή. Η σκηνοθεσία είναι την Ερσης Βασιλικιώτη, σκηνικά του Νίκου Πολίτη, κοστούμια Χρήστου Μπούφα, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη, χορογραφία Κώστα Πετρίδη. Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Σάσα Καστούρα, Θόδωρος Συριώτης, Φούλης Μπουντούρογλου κ. ά.
  • Τη "Μήδεια" του Ευριπίδη, με την Καίτη Παπανίκα, παρουσιάζει η Θεατρική Εξοδος Αιγαίου, αύριο στο Ηφαίστειο Σαντορίνης. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Παροίκου.
  • Το Χοροθέατρο Οκτάνα με τη σύμπραξη του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ σήμερα και αύριο στο Θέατρο "Ηβη" (Σαρρή 27 - Ψυρρή), παρουσιάζει το "Ρινγκ - έργο σε εξέλιξη",σε σκηνοθεσία και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.
  • Στο πλαίσιο στο Φεστιβάλ Υμηττού στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" εμφανίζεται τη Δευτέρα η Κουβανέζικη Μπάντα "Μαράκα".
  • Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Τέσσερις Μικροί Μουσικοί Κύκλοι συν Ενας",σήμερα (9.30μ.μ.) στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς φιλοξενεί την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.Τη Δευτέρα (9.30μ.μ.) θα δώσει συναυλία το συγκρότημα του Τάκη Μπαρμπέρη.
  • Η "Μεγάλη συναυλία ειρήνης Μίκη Θεοδωράκη" - "διαδρομή" στην 60χρονη καλλιτεχνική πορεία του - θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 9μ.μ., στο Κοινοτικό Γυμναστήριο Ανοιξης, χωρητικότητας 6.000 ατόμων. Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", με ερμηνευτές τους Μαρία Φαραντούρη, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα και Σωτηρία Λεονάρδου.Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα και Χρήστος Τσάγκας.Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα βραβευτεί ο συνθέτης για την 60χρονη προσφορά του.
  • Το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Ηράκλειο - Καλοκαίρι '99",φιλοξενεί σήμερα, στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" (9.30μ.μ.), τον Νίκο Παπάζογλου και το συγκρότημά του "Λοξή Φάλαγγα".

Το Σάββατο (9.30μ.μ.) στο κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκης" το Θέατρο Σφενδόνη παρουσιάζει τις "Μορφές από το έργο του Βιζυηνού" της Αννας Κοκκίνου. Η σκηνοθεσία είναι του Δ. Αβδελιώδη και η μουσική του Δ. Παπαδημητρίου. Τη Δευτέρα (και την Τρίτη), στον ίδιο χώρο (9.30μ.μ.), το Θέατρο "Προσωδία" ανεβάζει την τραγωδία του Αισχύλου "Ορέστεια",σε σκηνοθεσία Λάκη Καραλή.

  • Στην Πάτρα το Διεθνές Φεστιβάλ,αύριο (9.30μ.μ.) φιλοξενεί, στο Αρχαίο Ωδείο, την "Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής" και την Ομάδα Κρουστών Δημοτικού Ωδείου Πάτρας.Τη Δευτέρα, στον ίδιο χώρο, θα δώσουν συναυλία ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Petru Guelfucci.

Στην Πάτρα, εξάλλου, στο Κάστρο Ρίου δίνει σήμερα συναυλία ο Αρτ Γκαρφάνκελ με το συγκρότημά του.

  • Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας αρχίζει σήμερα με ρεσιτάλ από την Βάσω Παπαντωνίου στο αίθριο του Νέου Μουσείου. Αύριο είναι επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ, με το μπαλέτο της Κρατικής Οπερας της Γενεύης στην "Μπαγιαντέρα" του Μίνκους.
  • Στο Θέατρο Λόφου του Δήμου Κιλκίς δίνει αύριο (9.30μ.μ.) συναυλία το συγκρότημα "Τρύπες".Τη Δευτέρα (9μ.μ.) το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει το έργο "Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια" σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγκέρη.
  • Στην πλατεία Αμαρουσίου (9.30μ.μ.) ενώνουν σήμερα τις φωνές τους ο Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης.Τη Δευτέρα (9μ.μ.) στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η μεγάλη μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος "Βουλή των Εφήβων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ