Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θυμάμαι τα ... φιλιά

Ο Αντουάν Ντουανέλ τελειώνει τη στρατιωτική θητεία και επιστρέφει στην καθημερινή του ζωή. Θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο κύριος. Δικαίως. Είναι ο ήρωας του Φρανσουά Τριφό, που τον χρησιμοποιεί για τρίτη φορά. Ισως να είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Σήμερα, λοιπόν, από την ΕΤ - 3 στις 23.00 μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα "Κλεμμένα φιλιά" του Φρανσουά Τριφό με τον αγαπημένο του ήρωα. Τον Αντουάν, φυσικά. Τον Αντουάν, που είναι πάντα λίγο παιδί, λίγο ή μάλλον αρκετά ανώριμος, είναι ρομαντικός, γοητευτικός, φιλομαθής και λιγάκι στον κόσμο του. Ο Αντουάν θα προσληφθεί ως νυχτοφύλακας, αλλά δε θα μακροημερεύσει σ' αυτήν τη δουλιά. Μετά θα γίνει ένα είδος ιδιωτικού ντετέκτιβ και η αποστολή που θα του αναθέσουν είναι να πηγαίνει σ' ένα κατάστημα που πουλάει παπούτσια και να παρακολουθεί από πολύ κοντά τις "κινήσεις" της αινιγματικής, αλλά και χαρισματικής κυρίας Ταμπάρ. Χαρίσματα, που δεν το αφήνουν αδιάφορο. Αντιθέτως, μάλιστα. Μια σειρά από πορτρέτα, από στιγμές και συναντήσεις, πλημμυρισμένες από τρυφερότητα, ανθρωπιά και χιούμορ. Με τους: Ζαν Πιερ Λεό, Ντέφλιν Σέιρινγκ.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Λόλα" του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Στη μεταπολεμική Γερμανία, τότε που οργανωνόταν το "οικονομικό θαύμα", ένα αμείλικτος μεταρρυθμιστής πολεοδόμος συγκρούεται με την Λόλα, μια γυναίκα αδίστακτη όπως και εκείνος. Η Μπάρμπαρα Σουκόβα κάνει την καλύτερή της εμφάνιση σε μια από τις τελευταίες, αλλά και τις καλύτερες δημιουργίες του Φασμπίντερ. Η ταινία είναι πλημμυρισμένη από μια παρακμιακή, δυνατή απελπισμένη ερωτική ιστορία.

Από την ΕΤ - 1 στις 02.00 "Θυμάσαι την Ντόλι Μπελ;", του Εμίρ Κουστουρίτσα. Είμαστε στη δεκαετία του '60 στο Σαράγεβο και ο έφηβος Ντίνο περνάει μίζερα και βαριεστημένα τον καιρό του στα περίχωρα της πόλης. Μην ξέροντας πώς να σκοτώσει την ώρα του, γραντζουνάει την κιθάρα του και συμμετέχει σ' ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα ροκ εντ ρολ. Επίσης του αρέσει να ασχολείται με τα περιστέρια και να κάνει απίθανα όνειρα. Κάποια μέρα ένας προαγωγός του ζητά να κρύψει στον περιστερώνα του μια πανέμορφη κοπέλα. Η ζωή του έφηβου θα αλλάξει από την εμφάνιση της Ντόλι Μπελ. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα του 1981. Με τον Σλάβκο Στίματς.

Από το MEGA στις 04.15 "Η πρεμιέρα" του Αρθουρ Χίλερ.

Μια χαριτωμένη κωμωδία, που μοιάζει λιγάκι με την ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ. Ο Ιβαν Κραβαλιάν, ένας νέος θεατρικός συγγραφέας, ετοιμάζεται για το νέο του θεατρικό του έργο, όταν η γυναίκα του αναγγέλλει ότι τον εγκαταλείπει. Ο Ιβαν δεν το βάζει κάτω. Και το έργο γράφει, και η παράσταση θα ανέβει σύντομα και η διάσημη ηθοποιός που θα παίζει στο έργο του συνάπτει ερωτικό δεσμό μαζί του, αλλά και τα "παιδιά" του θα επιστρέψουν σιγά - σιγά κοντά του. Κι αυτό γιατί τον "επέλεξαν" ως πατέρα. Με τον Αλ Πατσίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ