Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξήθηκε το Μάη η προσφορά χρήματος

Αύξηση παρουσίασε η προσφορά χρήματος τον προηγούμενο Μάη, η οποία από την Τράπεζα της Ελλάδος αποδίδεται στην επιτάχυνση των πιστώσεων προς τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα. Οι εξελίξεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερο βάρος, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος τον προηγούμενο Απρίλη είχε εξαγγείλει μέτρα περιορισμού της πιστωτικής επέκτασης με στόχο την ενίσχυση της αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο νομισματικός δείκτης Μ4Ν, ο οποίος παρακολουθεί τη ρευστότητα στο σύνολο της οικονομίας, στη διάρκεια ενός χρόνου (Μάης '99/'98) αυξήθηκε με ρυθμό 8,9%, ενώ από τους επιμέρους δείκτες οι καταθέσεις ιδιωτών αυξήθηκαν με ρυθμό 10,9%.

Στο τέλος του προηγούμενου Μάη τα υπόλοιπα των καταθέσεων σε δραχμές ανήλθαν σε 19.354 δισ. δραχμές, οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα σε 2.630 δισ. δραχμές, οι πράξεις Ρέπος σε 1.681 δισ. δραχμές, ενώ τα υπόλοιπα των μεριδίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διαχείρισης Διαθεσίμων ανήλθαν σε 5.785 δισ. δραχμές. Το σύνολο του δείκτη ρευστότητας Μ4Ν έφτασε τα 34.259 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ