Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινό θεατρικό "πανόραμα"

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι και οι φετινές θεατρικές παραγωγές, που θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα. Τόσο οι παραστάσεις που θα ανέβουν στην Επίδαυρο, όσο και οι παραστάσεις των ΔΗΠΕΘΕ, θα φιλοξενηθούν σε αθηναϊκά φεστιβάλ και έχετε έτσι τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες και πού θέλετε να τις δείτε. Αν, λοιπόν, δεν μπορέσατε να δείτε μια παράσταση που σας ενδιαφέρει, σας ενημερώνουμε πού αλλού θα παρουσιαστεί. Δείτε το πρόγραμμά σας και αποφασίστε.

  • Μια από τις ενδιαφέρουσες παραστάσεις του καλοκαιριού είναι οι "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη,που άνοιξαν την αυλαία των Επιδαυρίων την περασμένη βδομάδα, από τη "Θεατρική Διαδρομή",σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.Ερμηνεύουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος κ. ά. Στις 25 και 26 Αυγούστου οι "Θεσμοφοριάζουσες" θα παρουσιαστούν στο θέατρο Βράχων "Μ. Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, στο Θέατρο Παπάγου (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία), στις 2 Σεπτέμβρη στο θέατρο "Αιξωνής", στις 8 Σεπτέμβρη στο θέατρο "Μινωτής" στο Αιγάλεω, στο θέατρο Αναβρύτων στις 12 Σεπτέμβρη, στο θέατρο "Πέτρας" (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία).
  • Στις 9 και 10 Ιούλη,ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει, στην Επίδαυρο την "Ορέστεια" του Αισχύλου σε μετάφραση Κωστή Κολώτα,σκηνοθεσία - κίνηση Νίκου Χαραλάμπους.Ερμηνεύουν: Στέλιος Καυκαρίδης, Τζένη Γαϊτανοπούλου κ. ά. Ενώ, στις 12 Ιούλη θα παρουσιαστεί στο θέατρο "Βράχων - Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.
  • Την "Ελένη" του Ευριπίδη θα παρουσιάσει το "Αμφι - Θέατρο",στις23 και 24 Ιουλίου,σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.Στον ομώνυμο ρόλο η Λήδα Τασοπούλου.Η "Ελένη" θα παρουσιαστεί επίσης: στο θέατρο Παπάγου (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία).
  • Στις 30 και 31 Ιουλίου τη σκυτάλη των Επιδαυρίων παίρνει το "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν",που παρουσιάζει την "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη,σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου,σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη.Ερμηνεύουν: Γιάννης Βόγλης, Μαρία Σκούντζου, Κάτια Γέρου κ. ά. Η "Ιφιγένεια" θα παρουσιαστεί επίσης: στις 4 Σεπτέμβρη στο θέατρο "Βράχων Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, στις 3 Σεπτέμβρη στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής" στο Αιγάλεω, στις 15 Σεπτέμβρη στο θέατρο Αναβρύτων.
  • Στις 6 και 7 Αυγούστου,το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη,σε μετάφραση Αλέξη Σολωμού,σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Μπουσδούκος, Τάσος Παλατζίδης κ. ά. Στις 19 Σεπτέμβρη οι "Ορνιθες" θα βρίσκονται στο θέατρο Βράχων - "Μελίνα Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, στις 17 Σεπτέμβρη στο θέατρο Αναβρύτων, στο θέατρο "Πέτρας" (μέσα στον Σεπτέμβρη).
  • Στις 13 και 14 Αυγούστου,το Εθνικό παρουσιάζει τους "Πέρσες" του Αισχύλου,σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.Ερμηνεύουν: Μαρία Κατσιαδάκη, Σοφοκλής Πέππας, Ακύλας Καραζήσης κ. ά. Στις 15 Σεπτέμβρη, οι "Πέρσες" θα παρουσιαστούν και στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, στο θέατρο Πέτρας (μέσα στον Σεπτέμβρη).
  • Με τις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη θα κλείσει η φετινή αυλαία των Επιδαυρίων από το ΚΘΒΕ,σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη.Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Δημήτρης Λιγνάδης κ. ά. Οι "Φοίνισσες" θα παρουσιαστούν επίσης: στο θέατρο "Αναβρύτων" στις 10 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Πέτρας (μέσα στον Σεπτέμβρη).
  • Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών(ΣΕΗ), θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στον πολιτισμό και στην τέχνη, παρουσιάζει το καλοκαίρι τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσίαΚώστα Καζάκου.Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Κώστας Καζάκος, Μπέττυ Βαλάση, κ. ά. Μπορείτε να τη δείτε στο Λυκαβηττό στις 14 και 15 Ιουλίου. Επίσης θα παρουσιαστεί, στις 18 και 19 Αυγούστου, στο Θέατρο Βράχων - "Μελίνα Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, στο Θέατρο Αναβρύτων στις 3 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Πέτρας (μέσα στον Σεπτέμβρη).
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι σε συμπαραγωγή το "Θέατρο της Ανοιξης" και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, σε συνεργασία με τον Σέργιο Γκάκα.Ερμηνεύουν: Πέμη Ζούνη, Αγγελος Αντωνόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη κ. ά. Θα παρουσιαστεί στις 16 Ιουλίου στο θέατρο Ρεματιάς και στη συνέχεια, στις 17 Σεπτέμβρη στο θέατρο "Μινωτής" στο Αιγάλεω, στο θέατρο Παπάγου (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία), στο θέατρο "Πέτρας" (μέσα στον Σεπτέμβρη).
  • Τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη,θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα.Ερμηνεύουν: Ηλίας Λογοθέτης, Πάνος Σκουρολιάκος κ. ά. Ο "Πλούτος" θα παρουσιαστεί και στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη", στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.
  • Το Θεσσαλικό Θέατρο επέλεξε να παρουσιάσει το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη.Παίζουν: Αγις Εμμανουήλ, Γιάννης Ζαβραδινός, Μιράντα Ζαφειροπούλου κ. ά. Εκτός από την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα: στις 22 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού και στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο Λυκαβηττό.
  • Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη "Δόξα και Λόξα" θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Νένα Μεντή, Μίμης Χρυσομάλλης, Αντώνης Ξένος κ. ά. Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί, στις 24 Αυγούστου στην Παραλία Ωρωπού, στις 9 Σεπτέμβρη στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα.
  • Τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.Ερμηνεύουν: Ντίνος Καρύδης, Μάκης Ρευματάς, Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης κ. ά. Ο "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" θα παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις ξεκινώντας από τις Σέρρες, ενώ η αθηναϊκή πρεμιέρα θα δοθεί στο θέατρο Λυκαβηττού.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει την "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού.Η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου, στην Κομοτηνή, όπου θα παίζεται μέχρι τις 18 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάριου.Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος κ. ά.
  • Το Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζουν το καλοκαίρι τον "Κοριολανό" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ρ. Στούρουα. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Στέφανος Κυριακίδης, Δημήτρης Βάγιας, Αντιγόνη Γλυκοφρίδη κ. ά. Ο "Κοριολανός" θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 26 και 27 Ιουλίου και στη συνέχεια στο θέατρο Παπάγου (η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί) και στο θέατρο "Αιξωνής" στη Γλυφάδα στις 7 ή 9 Σεπτέμβρη.
  • Το έργο "Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη,ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου,σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.Ερμηνεύουν: Χρήστος Βαλαβανίδης, Ντόρα Σιμοπούλου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ντίνα Μιχαηλίδη κ. ά. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων και θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαία παράσταση στο Λυκαβηττό στις 23 Αυγούστου.
  • Το "Νέο Ελληνικό Θέατρο" του Γιώργου Αρμένη θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Κομμάτια και θρύψαλα" σε σκηνοθεσίαΓιώργου Αρμένη,στο Θέατρο "Πέτρας" στις αρχές Σεπτέμβρη (δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία) και στο θέατρο "Μινωτής" στο Αιγάλεω στις 22 Σεπτέμβρη.
  • "Ο κύριος Γιάννης Ρίτσος".Ο Β. Παπαβασιλείου με λόγο και μουσική "συνθέτει" το έργο του Γιάννη Ρίτσου σε μια παράσταση, στις 20 Ιουλίου στο Λόφο της Πνύκας.
  • Τέλος, μια μουσική θεατρική παράσταση με τίτλο "Νίκος Καββαδίας - Ο εραστής της θάλασσας",παρουσιάζει το Θέατρο Καισαριανής,αυτό το καλοκαίρι. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Λαζαρίδη.Παίζουν: Χάρης Αρώνης, Θάνος Κανούσης, Σπύρος Κωνσταντινίδης κ. ά. Συμμετέχει ζωντανή εξαμελής ορχήστρα και ο Γιάννης Κούτρας.Στις 24 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη", στο πλαίσιο του φεστιβάλ Βύρωνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ