Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Στην κορυφή της Ευρώπης

Καραντάσιου και Σφυρή στην πρώτη θέση της Γηραιάς Ηπείρου!

Ο,τι αγγίζουν γίνεται... χρυσός. Ο λόγος για το κορυφαίο δίδυμο του ελληνικού και ευρωπαϊκού, πλέον, μπιτς βόλεϊ, των Βάσω Καραντάσιου και Εφης Σφυρή που κατέκτησαν την κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ, που φέτος διεξήχθη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Οι αθλήτριές μας, οι οποίες καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης φάνηκε να βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα, κατάφεραν να καταβάλουν τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην Ευρώπη, τις Ιταλίδες Μπρουσκίνι και Φαλάτσι (σε έναν επεισοδιακό τελικό) και για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου ελληνικού μπιτς βόλεϊ να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο θεσμό. Υπό το βλέμμα, λοιπόν, των 3.000 διψασμένων για ελληνική διάκριση θεατών, οι Καραντάσιου και Σφυρή, ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο και την άψογη τεχνική τους, νίκησαν στο μεγάλο τελικό με 17-15 τις αντιπάλους τους, που λίγο έλειψε να εγκαταλείψουν τον αγώνα, αφού ύστερα από ένα άστοχο καρφί της Μπρουσκίνι και ενώ το σκορ ήταν 13-13, βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο, μη δεχόμενες την απόφαση του διαιτητή. Ολα όμως ξεκαθάρισαν και επέστρεψαν στην άμμο, όταν "ιδίοις όμμασι" από το ριπλέι της τηλεόρασης, κατάλαβαν ότι είχαν άδικο. Για την κατάκτηση της κορυφής και του χρηματικού επάθλου των 1.500.000 δρχ. οι αθλήτριές μας νίκησαν στη φάση των "8" τις Χόρτμαν - Μπενουά (Ελβετία) με 15-6, τις αδελφές Καντάικ (Ολλανδία) με 15-8 και τις Γιατέλι - Περότα (Ιταλία) με 15-4, ενώ στα ημιτελικά κατέβαλαν τις Ντοσουντίλοβα - Τσέλμποβα με 15-10.

Στους άνδρες, τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο των 2.000.000 δρχ., κατέκτησαν οι Νορβηγοί Γκόρανσον και Χόρεμ, που νίκησαν τους Ιταλούς Τσίκολα - Μπεντάτι με 15-11.

* Βατή χαρακτηρίζεται η κλήρωση που έγινε στο Λουξεμβούργο για τις ελληνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Συγκεκριμένα, στο Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Καποσβάρ (Ουγγαρία) - Ματ Ασέρ (Ισραήλ), στο Κυπελλούχων η ΑΕΚ το νικητή μεταξύ Βίτεμπσκ (Λευκορωσία) - Φουζινάρ Ράβνε (Σλοβενία), στο Συνομοσπονδίας η Ορεστιάδα θα συμμετάσχει στο Β όμιλο με τις Βίνιτσα (Ουκρανία), Εμλακμπάνκ Αγκυρας (Τουρκία) και μία εκ των Μαμέρ (Λουξεμβούργο) - Νέφελς (Ελβετία). Ο Ηρακλής θα αγωνιστεί στον Ε όμιλο του θεσμού με τις Αραγκό ντε Σετ (Γαλλία), Οντολένα Βόντα (Τσεχία) και μία εκ των Καποσβάρ (Ουγγαρία) - Ματ Ασέρ (Ισραήλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ