Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανστρατιά για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στο Σύνταγμα, καλούνται οι εργαζόμενοι να διαδηλώσουν κατά του ξεπουλήματος της "Ολυμπιακής" και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα, κατά της προσπάθειας διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της πλήρους αποδιοργάνωσης των εργασιακών σχέσεων

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια συνδικαλιστών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο: Την υπεράσπιση της "Ολυμπιακής" και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα από το πλιάτσικο και το ξεπούλημα. Την περιφρούρηση, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τη διεκδίκηση μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την προστασία των ανέργων, καθώς και για μια σειρά ακόμα αιτήματα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους σε πανστρατιά, συσπείρωση και πάλη για την απόκρουση της λυσσαλέας επίθεσης, που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εναντίον κάθε κατάκτησής τους. Προειδοποιούν ότι το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων δεν αφορά μόνο όσους εργάζονται σ' αυτές, αλλά όλους τους εργαζόμενους και το λαό, αφού θα μετατρέψει βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες σε πανάκριβα εμπορεύματα στα χέρια των καπιταλιστών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με απόφαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανάλογες κινητοποιήσεις θα προγραμματιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τη Δευτέρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα,στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις και τις προτάσεις του. Ηδη, έχει συναντηθεί με την Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον γραμματέα της ΑΚΟΑ Γ. Μπανιά.

Στο μεταξύ, χτες, στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της επιχείρησης "Δράκος Πολέμης", συζητήθηκε η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή των εργατών σ' αυτό, αφού όλοι συμφώνησαν ότι είναι καθήκον πρώτιστα της εργατικής τάξης η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης, με απόφασή του, συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,με πρωτοβουλία του οποίου καλούνται σε σύσκεψη τα σωματεία του κλάδου την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις, για τον τρόπο προώθησης του συντονισμού δράσης, αλλά και για τη συγκρότηση αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής επιτροπής από εργαζόμενους και συνδικαλιστές του κλάδου.

Μέχρι και την Πέμπτη, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, καθώς και συσκέψεις και συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα πραγματοποιείται σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών του επισιτισμού - τουρισμού στο Σωματείο Σερβιτόρων, καθώς και περιοδείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής, σε εργοτάξια του Μετρό και της Αττικής Οδού, σε επιχειρήσεις μετάλλου στα Λιόσια. Την Τρίτη, το Συνδικάτο Μετάλλου "Ο Προμηθέας" πραγματοποιεί σύσκεψη των μεταλλεργατών των Δυτικών Συνοικιών στο Περιστέρι, ενώ θα γίνουν περιοδείες σε βιοτεχνίες μετάλλου στο Βοτανικό, στη "Σεξ Φορμ", στα Σπάτα, στην Εμπορική Τράπεζα κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ