Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Οι ξεκάθαρες θέσεις του Κόμματος

Στις πρόσφατες ευρωκλογές, σημειώθηκαν δυο σημαντικά γεγονότα. Το ένα είναι η άνοδος του ποσοστού των ψήφων του ΚΚΕ και το άλλο η πτώση του ποσοστού του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οσο αφορά το ΚΚΕ, δεν πρέπει να πιστέψει κανείς ότι οι συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών ήταν ιδανικές γι' αυτό. Τα περισσότερα ΜΜΕ (Τύπος και κανάλια), δεν ανέφεραν καθόλου τις προεκλογικές δραστηριότητες του Κόμματος ή όταν τόκαναν, ήταν για πολύ λίγο.

Ετσι, το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτήν την εκλογική μάχη είναι, ότι η άνοδος του ΚΚΕ οφείλεται στην ξεκάθαρες θέσεις του Κόμματος σ' όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου και κυρίως πάνω στα εθνικά μας θέματα. Ακόμη και στη συνέπεια και τη μαχητικότητα όλων των στελεχών, μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Με δυο λόγια το ΚΚΕ ούτε "έχασε", ούτε "ξέχασε" την ταυτότητά του και την αποστολή του.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και για το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, που με την πολύχρονη λιτότητα που μας έχει επιβάλλει, με την ακρίβεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς και τη δουλοπρεπή πολιτική του, κυρίως σε θέματα εξωτερικά (Ιμια, S-300, Οτσαλάν και ιδιαίτερα η ανάμειξη της χώρας μας στο βρόμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας), έκαναν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναξιόπιστη στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Τα τεράστια παλλαϊκά αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, έδειχναν την αντίθεση των μαζών στην κυβερνητική πολιτική. Το αντιπολεμικό αίσθημα και η αδελφική μας συμπαράσταση προς το σερβικό λαό, ανάγκασαν την κυβέρνηση να μη πραγματοποιήσει την Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση. Με δυο λόγια, το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πίστεψε σε αυτά που έλεγε περί σοσιαλισμού, ειρήνης κτλ. Εφθασε δε στο σημείο, να μας πει ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης, τη στιγμή κατά την οποία το ίδιο το ΝΑΤΟ το διέψευδε, δείχνοντας το απαίσιο αληθινό του πρόσωπο, βομβαρδίζοντας βάρβαρα το γιουγκοσλαβικό λαό.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε στα πάρα πολλά "θα", ο κόσμος άρχισε να ξεχωρίζει τις πραγματικές του διαθέσεις και να μην έχει εμπιστοσύνη στις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες και του φέρθηκε ανάλογα. Γνώμη μου είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πληρώσει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, πολύ πιο ακριβά την όλη πολιτική που εφάρμοσε σε βάρος του λαού και του τόπου. Ετσι φάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει και δεν είχε καμία σύνδεση και σχέση με το λαό. Είναι όργανο εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, με το αζημίωτο φυσικά.

Τέλος το ΚΚΕ πρέπει να συνεχίσει να δίνει το μαχητικό του "παρών", παντού και πάντοτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ώστε ο λαός ολόκληρος να συσπειρωθεί κάτω από το λάβαρό του, που είναι λάβαρο ζωής για όλους τους εργαζομένους.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Οξιά Ιωαννίνων

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πιο δυνατό ΚΚΕ τούς κόβουμε το χαμόγελο, για να χαμογελάσει ο λαός (2023-06-13 00:00:00.0)
Τα λερωμένα, τ' άπλυτα... (2022-05-14 00:00:00.0)
Ωρα ευθύνης για όλους μας! (2004-02-14 00:00:00.0)
Εδωσαν αντιπολεμικό χαρακτήρα στις επετειακές εκδηλώσεις (2003-03-26 00:00:00.0)
Φιλειρηνική παρέμβαση (2001-03-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο νέων (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ