Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Με πιο δυνατό ΚΚΕ τούς κόβουμε το χαμόγελο, για να χαμογελάσει ο λαός

Σε εκδήλωση της ΤΟ Κατασκευών Αττικής μίλησε ο Θ. Χιώνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κατασκευών και υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική. Επίσης, στον χώρο λειτουργούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης βιβλιοπωλείο και παιδότοπος.

Στην ομιλία του ο Θ. Χιώνης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τις μέρες αυτές για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και εργοτάξιο, σε κάθε σπίτι και γειτονιά. Βάζουμε τα δυνατά μας και αντλώντας αισιοδοξία από την άνοδο του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά στις εκλογές του Μάη, την ανάδειξή του σε 3η δύναμη στην Αττική και τη σημαντική άνοδο ειδικά σε εργατικές - λαϊκές γειτονιές, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους για να συζητήσουμε με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, λαϊκούς ανθρώπους, νέες και νέους. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, με τις ανακοινώσεις μας, με τον "Ριζοσπάστη" κάθε μέρα, δίνουμε τη μάχη για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός».


Ανέφερε ότι μπροστά στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία υπάρχουν τρία δεδομένα που ο καθένας χρειάζεται να σταθμίσει φτάνοντας στην κάλπη:

Το πρώτο είναι ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί, γιατί αυτό απαιτεί η συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό αποδεικνύουν η έκθεση της Κομισιόν που αποτυπώνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας, οι δηλώσεις τραπεζιτών για άσκηση σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, οι τοποθετήσεις αξιωματούχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και λυκοσυμμαχιών.

Το δεύτερο είναι ότι αυτήν την πολιτική θα την υπηρετήσει με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε και από την ομολογία Μητσοτάκη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο συμφωνούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, αποτελεί ένα νέο μνημόνιο και, όπως έχει αποκαλύψει το ΚΚΕ, για την εκταμίευση των δόσεων υπάρχουν εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα κληθεί για άλλη μια φορά να πληρώσει ο λαός.

Το τρίτο δεδομένο είναι ότι όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός.

Οπως επεσήμανε ο Θ. Χιώνης, «υπάρχουν ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης, εργατικοί - λαϊκοί αγώνες και διεκδικήσεις, που δείχνουν τον δρόμο και φανερώνουν ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, αλλά μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πιο δυνατό».

Κάθε ψήφος μετράει!

Συνεχίζοντας κάλεσε όλους, τις μέρες που απομένουν, «με ομοβροντία» να διαδώσουν το σύνθημα «ΤΩΡΑ ΚΚΕ, 100% λαϊκή - μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός!

Γιατί το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να τα βάλει με τις κυβερνήσεις, την αντιλαϊκή πολιτική και το εκμεταλλευτικό σύστημα, για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης - πάλης και να γίνουν ένα ορμητικό ποτάμι, ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την αντιδραστική εξουσία του κεφαλαίου.

Γιατί το ΚΚΕ διεκδικεί περισσότερους ψήφους και βουλευτές και θα τους καταθέσει εκεί την επόμενη μέρα».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε να μη χαθεί καμία ψήφος, ώστε το ΚΚΕ να ενισχυθεί αποφασιστικά, να αναδειχθεί ξανά και ακόμα πιο δυνατά τρίτη δύναμη στην Αττική, να επανεκλέξει τους 11 βουλευτές, και ο λαός να έχει κομμουνιστή εκπρόσωπο σε κάθε εκλογική περιφέρεια του νομού.

«Κάθε ψήφος μετράει! Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς στο ΚΚΕ θα αποτελέσει την προσωπική συμβολή στην κάλπη για να ψηλώσει ακόμα περισσότερο το μπόι του λαού, να γίνει ακόμα ένα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Απέναντι στον άδικο εκλογικό νόμο, απαντάμε: Καμία ψήφος για το ΚΚΕ να μην πάει χαμένη! Γιατί οι έδρες μπορεί να κλέβονται, αλλά η ψήφος στο ΚΚΕ κερδίζεται, όπως και οι αγωνιστές βουλευτές που θα έχει στην επόμενη Βουλή, στήριγμα των διεκδικήσεων του λαού μέσα και έξω από αυτήν.

Γιατί οι έδρες θα κριθούν από κάθε ψήφο. Και με τον εκλογικό νόμο αυτό είναι πιο συγκεκριμένο στην Αττική, ο λαός έχει μπροστά του συγκεκριμένα τα εξής δεδομένα: Η έδρα που κέρδισε το ΚΚΕ στην Α' Πειραιά θα συνεχίσει να είναι στα χέρια αγωνιστή ή θα την πάρει η ΝΔ; Την έδρα της Δυτικής Αττικής θα την κρατήσει το ΚΚΕ ή θα την πάρει η ΝΔ; Η δεύτερη έδρα που εξέλεξε το ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας θα εξασφαλιστεί, με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό και στις 25 Ιούνη, ή θα την πάρει η ΝΔ; Αντίστοιχα, η δεύτερη έδρα του Κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθήνας θα μείνει στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, ή θα την πάρει η ΝΔ, ή πιθανά και η Πλεύση, αν κατορθώσει να μπει στη Βουλή;

Απέναντι λοιπόν σε όσους εμφανίζουν τις αστικές κυβερνήσεις παντοδύναμες, απέναντι στις επιθυμίες του συστήματος να έχει όχι μόνο μια σταθερή κυβέρνηση αλλά και μια συστημική αντιπολίτευση, εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσουμε το ΚΚΕ και μέσα και έξω από τη Βουλή, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Με πιο δυνατό ΚΚΕ τούς κόβουμε το χαμόγελο, για να χαμογελάσει ο λαός, να είναι πιο δυνατός. Γιατί καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη εφόσον ο λαός το αποφασίσει να οργανωθεί, να διεκδικήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, πιστέψει στη δύναμή του, βάζοντας τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και όχι θεατή στη γωνιά, όπως τον θέλουν όλα τα άλλα κόμματα για να περνάνε ανεμπόδιστα την ταξική τους πολιτική υπέρ των κερδών των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ