Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με «ασφαλή πλειοψηφία» για μεγαλύτερη επίθεση στον λαό

Eurokinissi

Τη «μεγάλη πρόοδο την οποία κάναμε στο μέτωπο της οικονομίας» διαφήμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης περιοδεύοντας χθες στα Δωδεκάνησα (σε Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Αρκιούς), διεκδικώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου για να «τρέξει» ταχύτερα στην ίδια πορεία.

Σ' αυτό το πλαίσιο ξεχώρισε την «τουριστική κίνηση, η οποία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με νέες επενδύσεις οι οποίες γίνονται», ισχυριζόμενος ότι αυτά φέρνουν «περισσότερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς» ενώ στον κλάδο οργιάζουν η «μαύρη» εργασία και τα απάνθρωπα ωράρια.

Στα υπέρ του παρουσίασε επίσης την ένταση του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα, στο πλαίσιο μιας «ΕΕ - φρουρίου» στην οποία ομνύουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Ως προς τον λαό, περίσσεψαν ξανά τα κούφια λόγια, στον πυρήνα των οποίων ήταν για άλλη μια φορά τα «μπαλώματα» σε κενά και ελλείψεις.

Χαρακτηριστικά, έταξε ξανά ότι η κυβέρνησή του θα «στηρίξει» τα σχολεία και είπε πως το να αισθάνονται τα παιδιά στη νησιωτική Ελλάδα «ότι έχουν ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες με ένα παιδί που μπορεί να πηγαίνει σχολείο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (...) δεν σημαίνει μόνο καλούς δασκάλους και καθηγητές, σημαίνει μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση των παιδιών που τελικά θα επιλέξουν να ολοκληρώσουν το σχολείο τους εδώ», τάζοντάς τους στο τέλος έναν ...διαδραστικό πίνακα «για να μπορούν να βλέπουν να ανοίγεται ένα καινούργιο παράθυρο στον κόσμο και στην τεχνολογία»...

Σημειωτέον, την Κυριακή μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε ξανά «ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» για να μπορούν «να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές», που φυσικά θα τσακίσουν τον λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στην πρεμούρα του δε να «τρέξει» τις επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, σημείωσε ότι «το εύρος της νίκης, αλλά και το ποσοστό της ΝΔ, με υποχρεώνει να είμαι ακόμα πιο τολμηρός και ακόμα πιο αποφασιστικός στις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε», με βάση το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ΕΕ και όλες τις υπόλοιπες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που βρίσκονται μπροστά.

Εξάλλου, «ξέκοψε» κάθε κουβέντα για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, προσωπικό και μέσα, παρουσιάζοντας ως λύση για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εμπορευματοποίηση του συστήματος - και έχουν οδηγήσει στα τραγικά περιστατικά του τελευταίου διαστήματος - την «καλύτερη συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς, όπως η Πυροσβεστική, όπως ενδεχομένως στα νησιά μας και οι Ενοπλες Δυνάμεις», καθώς και μια νέα μονάδα για αεροδιακομιδές με μισθωμένα ελικόπτερα, με την «πατέντα» δηλαδή των μπαλωμάτων που αξιοποιείται και στη δασοπυρόσβεση, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κούφιες εξαγγελίες για την Υγεία

Τις νέες κούφιες εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς καυτηριάζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας σε σχόλιό της:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων επανέλαβε τα περί "ποιοτικής δημόσιας Υγείας", που μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκλάβουν οι Θεσσαλονικείς και ειδικά οι καρκινοπαθείς. Η υπόσχεση για νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο εξακολουθεί να προβάλλεται όταν την ίδια ώρα έχει ξεχαστεί αυτή για το παιδιατρικό, που ματαιώνεται ελλείψει χορηγού!

Την ίδια ώρα, φυσικά, δεν είπε τίποτα για επαναλειτουργία του Λοιμωδών και του Νοσοκομείου "Παναγία", που η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκλεισαν και ο ΣΥΡΙΖΑ τα διατήρησε κλειδωμένα. Τσιμουδιά για τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, που στοιχίζουν καθημερινά πλέον ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατη αυτή στη Χαλκιδική.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης ξέρει τα αποτελέσματα της πολιτικής και της ΝΔ στην Υγεία, που μετρά ως κόστος την ανθρώπινη ζωή. Πλήρωσε βαρύ τίμημα, ειδικά μέσα στην πανδημία. Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να ενισχύσει εδώ και τώρα τη διεκδίκηση για νέα νοσοκομεία, για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για επάρκεια στόλου και προσωπικού του ΕΚΑΒ. Στο δίλημμα "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" η επιλογή πρέπει να είναι με το ΚΚΕ, για τις ζωές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ