Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο ανατροπής

Σε εκδήλωση των ΚΟ Κορδελιού - Ευόσμου μίλησε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Την ανάγκη να φτάσει το ψηφοδέλτιο και το μήνυμα του ΚΚΕ παντού, χωρίς εφησυχασμό, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της συγκέντρωσης των Κομματικών Οργανώσεων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Ευόσμου, «για να ρίξουμε την Κυριακή το βράδυ περισσότερο φως στο σκοτάδι, για να ρίξουμε κόκκινο στη νύχτα, για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών, των εργατών, των γυναικών στις γειτονιές, στις μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Ειρήνη Καραμήτρου και Νάσια Αγοραστού, Γιάννης Δελής και ο Θανάσης Κοκονάς, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Μετά την ομιλία ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και τον Στάθη Τουμανίδη.

Στο άνοιγμα της ομιλίας του, ο Κώστας Παρασκευάς σημείωσε πως το ΚΚΕ απευθύνεται «σε όλους και όλες που συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Σ' εσάς που γνωρίζετε "από την καλή και την ανάποδη" τις πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Που έχετε ζήσει στο πετσί σας όλες τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών. Με την ανυπαρξία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Με την ατμοσφαιρική ρύπανση να πνίγει τη ζωή σας, ενώ τα διυλιστήρια, ο Τιτάνας, θησαυρίζουν, ρυπαίνοντας, περιφρονώντας κάθε ανθρώπινη ανάγκη και δικαίωμα, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων. Δηλητηριάζουν την υγεία σας, ακόμα και με την καύση απορριμμάτων.


(...) Σε όσους αντιστέκονται απέναντι στο δηλητήριο της φασιστικής - ναζιστικής ιδεολογίας, της μισαλλοδοξίας τους και του ρατσισμού και όποιων πολιτικών δυνάμεων το συντηρούν. Οσους δεν τσιμπάνε στην ακροδεξιά εθνικιστική ρητορική του Βελόπουλου, που δίνει τα "ρέστα" του για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Στους νέους και στις νέες που ζουν σε συνθήκες "διαρκούς κρίσης". Παλιότερα με τα μνημόνια, μετά με την πανδημία, τώρα με την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια. Που όμως αποφασίζουν να βγουν πιο δυνατοί στον αγώνα».

Η «Πλεύση» της Κωνσταντοπούλου είναι «πλεύση» με το σύστημα

Ακόμα, μεταξύ άλλων, στάθηκε στα διάφορα κόμματα που εμφανίστηκαν για να αρπάξουν την ψήφο του λαού, όπως για παράδειγμα το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για το οποίο είπε: «(...) Στον ίδιο αστερισμό των δορυφόρων της αστικής τάξης κινείται και το αρχηγικό μόρφωμα της μεγαλοδικηγόρου από την Αθήνα, κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Με περίσσεια αλαζονεία εμφανίζεται σαν "αντισυστημική δύναμη" και αντίπαλος του "πολιτικού συστήματος", το οποίο κατακεραυνώνει φραστικά. Κρύβοντας όμως ότι η ίδια υπήρξε πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή 3ος πολιτειακός παράγοντας της χώρας, που τα προνόμιά του συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί και τώρα, που παριστάνει την "αντισυστημική".

Στήριξε το σύστημα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Εχει και εκείνη τις δικές της ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 και την εκστρατεία εξαπάτησης του λαού. Χαρακτηριστικά όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής:

Στήριξε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως η "συμφωνία γέφυρα" για παράταση του 2ου μνημονίου τον Φλεβάρη του 2015 ή το κλέψιμο των αποθεματικών δημόσιων οργανισμών για την αποπληρωμή του χρέους τον Απρίλη του 2015.

Εμπόδισε να έρθει προς ψήφιση η πρόταση του ΚΚΕ τον Φλεβάρη του 2015 για "κατάργηση του μνημονίου", πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το 2012, όσο ήταν ακόμα αντιπολίτευση. Μάλιστα, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι τελικά ήταν "σχήμα λόγου" η διακήρυξη περί "κατάργησης του μνημονίου". Ευθυγραμμίστηκε έτσι μια χαρά με την προσπάθεια συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ να ξεγελάσει τον λαό μας.

Πάει πολύ η σημερινή της προσπάθεια να παρουσιαστεί ως "μονομάχος" ενάντια στα "μνημονιακά κόμματα"!

Είχε παίξει περίεργα παιχνίδια, δείχνοντας ανοχή στη Χρυσή Αυγή και τους βουλευτές της, με πρόσχημα την τήρηση των κανονισμών και διαδικασιών της Βουλής, θέτοντας ζητήματα ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα εξαρτώνται από το αν θα είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ