Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές χορού

Ξεχωριστές βραδιές χορού, θα χαρίσει σήμερα και αύριο στους θεατές του Ηρωδείου, το χορευτικό συγκρότημα "Batsheva",ένα από τα κορυφαία μπαλέτα του Ισραήλ. Θα παρουσιάσει μια ειδική παραγωγή για το Φεστιβάλ Αθηνών με αποσπάσματα χορογραφιών του Οχάντ Ναχάριν.

Πρόκειται για τολμηρές πρωτοποριακές χορογραφίες, που, όπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο χορογράφος, "συνδέονται με μία εσωτερική λογική. Δεν έχουν θέμα, αλλά είναι γεμάτες από δραματική ένταση, συναίσθημα και ζωή. Προσκαλώ το κοινό να καλλιεργήσει τη δική του, προσωπική σκέψη για το θέαμά μας".

Εκτός από τις χορογραφίες του Ναχάριν, οι 26 χορευτές της ομάδας, έχουν δοκιμαστεί και σε χορογραφίες γνωστών, νεότερων δημιουργών, όπως οι Γίρι Κίλιαν, Ουίλιαμ Φόρσαϊθ κ.ά.

  • Με το μπαλέτο των: Αντόλφ Αντάμ - Λεό Ντελίμπ "Ο Κουρσάρος",που παρουσιάζει η Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο (7,8/8) κλείνει η καλλιτεχνική περίοδος 1998 - 99 του θεάτρου. Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει σήμερα από τα ταμεία του θεάτρου "Ολύμπια" (Ακαδημίας 59) και του Ελληνικού Φεστιβάλ (Σταδίου 4).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ