Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριαξονικό κατά της Πνύκας

Το νυν Φεστιβάλ Αθηνών ΑΕ, δε διστάζει να παραβιάζει και μάλιστα με βίαιες μεθόδους τους όρους που τέθηκαν για τα μνημεία που χρησιμοποιεί.

Το βράδυ της Δευτέρας, μετά την παράσταση, τριαξονικό που μετέφερε τη γεννήτρια, για να βγει από τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας έσπασε εν ψυχρώ το κιγκλίδωμα πόρτας του χώρου.Ο όρος του ΚΑΣ ήταν η γεννήτρια να μπει μία φορά και να ξαναβγεί μετά τη λήξη όλων των εκδηλώσεων. Τι συνέβη λοιπόν; Μήπως το Φεστιβάλ των δισεκατομμυρίων με μία γεννήτρια βγάζει όλες του τις υποχρεώσεις;

Η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, χθες το βράδυ συγκάλεσε έκταση σύσκεψη εκπροσώπων του ΥΠΠΟ και του Φεστιβάλ, ενώ μέλη του ΚΑΣ, πληροφορούμενοι (προχθές) το γεγονός ζήτησαν άρση της παραχώρησης. Αυτό βέβαια ευχόμαστε να το θυμούνται και το επόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή η Α' ΕΠΚΑ αδυνατεί και να διαθέσει περισσότερους φύλακες και να παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, που συστηματικά πλέον ασελγεί επί των μνημείων. Λ.χ., στο Ηρώδειο τοποθέτησε ξύλινα παραπετάσματα στα τόξα της πρόσοψης, παραμορφώνοντας την εικόνα του μνημείου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ