Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Θα λυθούν τα προβλήματά του;

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Στα προβλήματα που αφορούν το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), αναφέρονται σε Eρώτηση, που κατέθεσαν για τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης.Στην ερώτησή τους οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν:

"Το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), που σήμερα έχει έδρα το Ελληνικό, στα 75 χρόνια λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο για την Πολεμική Αεροπορία.

Σήμερα κάνει γενικές επισκευές στα αεροσκάφη F4-Φάντομ, περιοδικές επιθεωρήσεις και επισκευές στα πυροσβεστικά CL215, σε όλους τους τύπους των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μεταγωγικά YS 11A κ.ά. Ακόμη, διαθέτει συνεργεία κατασκευών - επιμεταλλώσεων - έλικες και όλων των παρελκομένων αεροσκαφών. Λειτουργεί δε σαν μονάδα άμεσης επέμβασης για την Πολεμική Αεροπορία, στέλνοντας εξειδικευμένους τεχνικούς σε ομάδες για αποκατάσταση ζημιών σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, είναι μέσα στον προγραμματισμό και σχεδιασμό του υπουργείου:

α) Να ενισχυθεί με τεχνικό προσωπικό το εργοστάσιο;

β) Να χρηματοδοτηθεί για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του στον συσκευαστικό και κατασκευαστικό τομέα;

γ) Να αμειφθούν οι τεχνικοί με ένα αξιοπρεπές σε ύψος επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας για την προσφορά τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ