Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο αγωνιστής Γιώργος Εφραιμίδης

Ενας ακόμα αγωνιστής της Αντίστασης, ο Γιώργος Εφραιμίδης,πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ Λάρισας, πέθανε στις 14/7 σε ηλικία 76 χρόνων και κηδεύτηκε χτες 15/7 στη Γυρτώνη Λάρισας. Η ΝΕ Λάρισας εκφράζει την οδύνη και τη λύπη της για το θάνατο του συντρόφου Γιώργου Εφραιμίδη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ο Γιώργος Εφραιμίδης γεννήθηκε στον Πειραιά από φτωχούς γονείς. Είχε πλούσια αντιστασιακή δράση. Εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ και αργότερα πήρε μέρος στο ΔΣΕ ως αξιωματικός, όπου και τραυματίστηκε. Φυλακίστηκε στη Θεσσαλονίκη και στη Ροδόπη. Μετά τον εμφύλιο έφυγε στις σοσιαλιστικές χώρες και έζησε στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε το 1978 και αμέσως συνδέθηκε με το Κόμμα και δούλεψε για την οργάνωση των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων. Διατέλεσε για χρόνια και μέχρι το θάνατό του πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων, ενώ είχε εκλεγεί και στο Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΕΠΠ.

Αποχαιρετώντας το σύντροφο στο τελευταίο του ταξίδι χτες, ο Γ. Νταφούλης,γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και αναφερόμενος στην προσφορά του, εν ζωή, τόνισε πως οι συναγωνιστές και σύντροφοι πολλά έχουν να λένε για τη συνεχή και ακούραστη δουλιά του, στην προσπάθεια επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του χώρου.

Σύντροφε Γιώργο, η δράση και η στάση σου στη ζωή δίδαξαν στους νεότερους πώς πρέπει να είναι ένας αγωνιστής. Πάνω και πέρα απ' όλα έβαζες τη συλλογική δράση του Κόμματος, την προώθηση της πολιτικής του για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα, 1989 - '91, σημαντικότατη ήταν η συμβολή του συντρόφου για τη διάσωση του Κόμματος από εκείνους που το υπονόμευαν.

Εκανες το χρέος σου με το παραπάνω σύντροφε Γιώργη και ως άνθρωπος και ως κομμουνιστής στο ακέραιο, υπογράμμισε ο Γ. Νταφούλης, τονίζοντας πως γι' αυτά τα ιδανικά του σοσιαλισμού και τα δικαιώματα των εργαζομένων που αγωνίστηκες, συνεχίζουμε τον αγώνα σου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ