Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο

Καταγγελία της Ενωσης Εκτάκτου Προσωπικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα μνημεία και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης είναι πρωτόγνωρη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο κλείνει στις 2.30μμ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αρχαιολογικοί χώροι, όπως η πλατεία Διοικητηρίου,χορταριάζουν και γίνονται εστίες μόλυνσης. Η πλατεία Ναυαρίνου κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί, χωρίς να ολοκληρωθούν τα έργα, λόγω λήξης της χρηματοδότησης στο τέλος του χρόνου. Τα περισσότερα από τα βυζαντινά μνημεία,που κατά καιρούς είχε ανακοινωθεί ότι θα αναστηλωθούν ή θα ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα ανάδειξης, έχουν εγκαταλειφθεί. Και τα νεότερα μνημεία παραδίδονται στους εργολάβους.

Την παραπάνω δραματική κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Ενωση Εκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας,σημειώνοντας πως "την ίδια ώρα τα μέλη της, για μια ακόμα φορά μένουν έξω από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για μονιμοποίηση".Πρόκειται για έκτακτο προσωπικό του ΥΠΠΟ, που προσφέρει συνεχή εργασία από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

"Εχουμε καταντήσει", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης, "το φτηνό και εύκολο εργατικό δυναμικό, το οποίο καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό που έχουν οι υπηρεσίες του δημοσίου, αλλά συστηματικά, και το 1994 και τώρα, μένουμε έξω από κάθε ρύθμιση περί μονιμοποιήσεων".

Υπογραμμίζει επίσης ότι ειδικά στο ΥΠΠΟ η κατάσταση είναι τόσο πιεστική, που απαιτεί την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Παρ' όλα αυτά, η Ε. Παπαζώη, αρνείται να δεχτεί τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση και αναζήτηση λύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ