Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Βουλευτής με πλούσια αγωνιστική δράση

Ο Σταύρος Σκοπελίτης στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής του μαζικού λαϊκού κινήματος με πλούσια δράση για την οποία τιμήθηκε εκλεγόμενος πολλές φορές σε διάφορες μαζικές οργανώσεις, τόσο του αγροτικού κινήματος όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτικής και Νομαρχιακής), είναι ο νέος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ μετά την παραίτηση του Στρατή Κόρακα, που εκλέχτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σταύρος Σκοπελίτης είναι 58 χρόνων, παντρεμένος με δύο παιδιά. Γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο Γέρας Λέσβου όπου, σε διπλανό χωριό, τελείωσε το 6τάξιο γυμνάσιο. Γεννημένος από οικογένεια κομμουνιστών με εξορίες και φυλακές, από μικρή ηλικία ο ίδιος συμμετέχει στους αγώνες του αριστερού - κομμουνιστικού κινήματος και, προδικτατορικά, μέσω της νεολαίας της ΕΔΑ, αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα. Εξαιτίας αυτής της δραστηριότητάς του συλλαμβάνεται και εξορίζεται για 3,5 χρόνια, από την απριλιανή χούντα, στη Γιούρα, το Λακί Λέρου και τον Ωρωπό.

Για βιοποριστικούς λόγους στο τέλος του 1970 έρχεται στην Αθήνα με την οικογένειά του, όπου εργάζεται οικοδόμος και σε διάφορες άλλες δουλιές.

Με την κατάρρευση της Χούντας είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος του Γραφείου Πόλης Αθήνας και αργότερα εκλέγεται μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ.

Επιστρέφοντας στη Λέσβο μετά τη μεταπολίτευση, ασχολείται με την αγροτική δουλιά, ενώ παράλληλα εκλέγεται γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και δραστηριοποιείται στο μαζικό κίνημα του νησιού. Από το 1990 εκλέγεται μέλος του ΔΣ στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου και για 6 χρόνια είναι αντιπρόεδρος της Ενωσης. Είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νησιού και επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ελαιοπαραγωγών. Είναι αντιδήμαρχος Μυτιλήνης.

Ο Στ. Σκοπελίτης συμμετέχει ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ ήταν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" στο νησί της Λέσβου.

Κομμουνιστής με έντονη δραστηριότητα και πλούσια αγωνιστική πείρα από τη συμμετοχή του στο μαζικό λαϊκό κίνημα, ο Σταύρος Σκοπελίτης έχει όλες τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες όχι μόνον των συμπατριωτών του της Λέσβου, αλλά και γενικότερα στον αγώνα του ΚΚΕ για τα δίκαια και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών, των λαϊκών δυνάμεων της χώρας μας γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ