Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
Η Ελλάδα σε επικίνδυνη τροχιά

Η χώρα έχει μπει σε πορεία ακύρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας με την πλήρη υποταγή της στο ΝΑΤΟ, που σηματοδοτούν η ενεργός συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή και η προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ΝΑΤΟικούς προσανατολισμούς, όπως αυτή υλοποιείται με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα

Το τρίπτυχο νέα δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, σε εφαρμογή των Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ, σηματοδοτεί την προσαρμογή της Ελλάδας στο "νέο" ΝΑΤΟ, χωρίς όρια δράσης, σε ρόλο παγκόσμιου κατασταλτικού μηχανισμού, ταγμένου στην υπηρεσία της επιβολής, της κυριαρχίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η χώρα έχει δρομολογηθεί σε μια ΝΑΤΟική τροχιά, που κινδυνεύει να αποδειχτεί δρόμος χωρίς επιστροφή, αν δε λειτουργήσει ανατρεπτικά ο λαϊκός παράγοντας και γενικά οι δυνάμεις που δεν υποτάσσονται στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων".

Ο ελληνικός λαός, μέρα τη μέρα, παραδίδεται σιδηροδέσμιος στο ΝΑΤΟ και η εθνική κυριαρχία ακυρώνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον του. Η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας είναι μόνο μια πρώτη εφαρμογή της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται. Μια κατάσταση άρσης της εθνικής ανεξαρτησίας ακόμα και αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα στα πλαίσια της εξάρτησης. Γι' αυτό που δρομολογείται από δω και μπρος είναι μια νέα κατάσταση ποιοτικά πιο... προωθημένη από την κλασική εξάρτηση της χώρας. Σήμερα, αυτό που μπαίνει σε εφαρμογή, στα πλαίσια της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιβολή της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού, είναι η πλήρης αλλοτρίωση και στον τομέα της Εθνικής Αμυνας των όποιων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας και η ακύρωση της όποιας σχετικής αυτονομίας θα μπορούσε να υπάρξει του εθνικού αμυντικού οργανισμού.

Ετσι τα πάντα μπαίνουν στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και εντάσσονται οργανικά στους μηχανισμούς του. Στη στρατιωτική δομή μιας χώρας βασικοί άξονες είναι το αμυντικό δόγμα, η οργάνωση και η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και ο εξοπλισμός τους. Και οι τρεις αυτοί παράμετροι, με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί, τίθενται υπό πλήρη και άμεσο ΝΑΤΟικό έλεγχο. Η νέα δομή και το αμυντικό δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε εφαρμογή των αντίστοιχων κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και πιστή αντιγραφή των ΝΑΤΟικών εγχειριδίων. Για να καλύψει τις ανάγκες σε μέσα τής νέας δομής έρχεται το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και επιστέγασμα όλων αυτών είναι η λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα, που έρχεται να επιβάλει στην ελληνική επικράτεια την αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία και να εδραιώσει τη μετατροπή του Αιγαίου σε "γκρίζα ζώνη".

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά που είναι αλληλένδετα μεταξύ τους συμπίπτουν και χρονικά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πειστικό το άλλοθι της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, γιατί απλούστατα αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πλήρη παράδοση της χώρας στο ΝΑΤΟ, σε αυτούς που σε τελική ανάλυση υποδαυλίζουν και ενισχύουν αυτή την επιθετικότητα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στα Βαλκάνια έρχονται να επιβεβαιώσουν σε πόσο επικίνδυνο παιχνίδι έχει εμπλακεί η Ελλάδα. Η Β. Ελλάδα αποτελεί πλέον στρατηγικής σημασίας ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και τίθενται σε εφαρμογή τα ΝΑΤΟικά σχέδια του "ψυχρού πολέμου", τα αποκαλούμενα "Σχέδια Ενισχύσεως Βορείου Ελλάδος",τα οποία πρόβλεπαν απόβαση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Β. Ελλάδα, για να χτυπηθεί το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Ενεργοποιούνται για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ώστε αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες του νέου επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ. Το επιβεβαίωσε περίτρανα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, με τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν, αλλά και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όταν δήλωνε πανευτυχής πόσο σημαντική ήταν αυτή η συμμετοχή για τη συμμαχία. Ετσι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τίθενται στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, που είτε διέρχονται από το ελληνικό έδαφος είτε σταθμεύουν σε αυτό, ενώ ολόκληροι σχηματισμοί του Ελληνικού Στρατού, όπως η 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, στέλνονται στο Κοσσυφοπέδιο για να ενταχθούν στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ