Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ
Σήμερα η παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση

Μεγάλη, παγκρήτια κινητοποίηση - μηχανοκίνητη πορεία στη βάση της Σούδας στα Χανιά, διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, σήμερα Κυριακή, 18 Ιούλη.Αίτημα των φιλειρηνιστών είναι να μην ανανεωθεί η συμφωνία παραμονής των βάσεων και να φύγουν, να σταματήσει η συμμετοχή της κυβέρνησης στα στρατεύματα κατοχής και να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμά τους, οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό της Κρήτης να συμμετάσχει μαζικά στη μηχανοκίνητη πορεία και τονίζουν, ανάμεσα στα άλλα:

"Μετά από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ματοκύλισμα και την κατοχή της Γιουγκοσλαβίας, η επικίνδυνη κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο. Με προκλητικό τρόπο, πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού προχωράει στην ανανέωση της συμφωνίας για την παραμονή των αμερικανικών βάσεων, γράφοντας τα παλιότερα των υποδημάτων της την παλλαϊκή απαίτηση για άμεσο ξήλωμά τους.

Οι βάσεις αποτελούν σύμβολο εξάρτησης του λαού μας, ενώ είναι γνωστός ο ρόλος τους στους βομβαρδισμούς της Βοσνίας και της Γιουγκοσλαβίας, που λειτούργησαν σαν κατασκοπευτικά, αλλά και επιχειρησιακά κέντρα για την εκτέλεση των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Ιδιαίτερα η αεροναυτική βάση Σούδας, η οποία μαζί με τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Τυμπακίου μετατρέπουν το νησί μας σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

Μπροστά στη λαϊκή απαίτηση να φύγουν οι βάσεις, οι ξενόδουλες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια, για να διαιωνίζουν την παραμονή τους, πότε βαφτίζοντας τη συμφωνία παραμονής σαν συμφωνία απομάκρυνσης, πότε - όπως τώρα - προσπαθώντας στα κρυφά να ανανεώσουν τη συμφωνία παραμονής των βάσεων. Δε θα τους αφήσουμε ανοιχτό το δρόμο! Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους, ένα διαρκώς ογκούμενο φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό αντιβασικό κίνημα.

Με ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων υπογραμμίζει: Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με την επέμβαση του ΝΑΤΟ, η στάση υποτέλειας της κυβέρνησης και η προσπάθεια της εν κρυπτώ ανανέωσης της συμφωνίας παραμονής των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, δημιουργεί την ανάγκη συσπείρωσης, διεύρυνσης και παραπέρα μαζικοποίησης του φιλειρηνικού, αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού, αντιβασικού κινήματος. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους Χανιώτες να δώσουν το δικό τους μαζικό "παρών" στην παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ