Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
Με μόνη τη δύναμη της καρδιάς

Ο Ανδρέας Θεοφίλου,ερευνητής του "Δημόκριτου", μιλώντας στον "Ρ", για τη συμμετοχή του στο κίνημα της ειρήνης, μας είπε:

"Σαν παλιός αγωνιστής της Ειρήνης, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Νέων για τον πυρηνικό Αφοπλισμό Bertrand Russell (1962) και γραμματέας διεθνών σχέσεών του, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ (1982-'84) και τώρα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της, συγγραφέας του βιβλίου "Πυρηνικά όπλα", θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη μαζικότητα και το επίπεδο των εισηγήσεων του 13ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ.

Θα ήθελα, επίσης, να χαιρετίσω από τις στήλες του "Ριζοσπάστη", όλους τους αγωνιστές που κράτησαν το κίνημα της ειρήνης ενεργό και δυναμικό σε πείσμα άλλων "προοδευτικών", που χλεύαζαν, θεωρώντας τον αγώνα για την ειρήνη σαν έναν αγώνα εκτός τόπου και χρόνου. Η ιστορία τελικά τους δικαίωσε. Ο ιμπεριαλισμός, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, πέταξε τη μάσκα και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Οι αγωνιστές της ειρήνης, όμως, δεν τρόμαξαν όπως τρόμαξαν οι πάσης φύσεως φορείς της εξουσίας, δείχνοντας ότι μπορεί να τα βάλει κανείς με τους ισχυρούς της γης, με μόνη τη δύναμη της καρδιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ