Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οικονομική στήριξη της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. -

Η Βόννη υποστηρίζει οικονομικά τη γιουγκοσλαβική αντιπολίτευση

Η "Βελτ" της Κυριακής αποκάλυψε ότι υπάλληλοι του "Επιτελείου Σχεδιασμού" του γερμανικού ΥΠΕΞ συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη με Σέρβους αντιπολιτευόμενους και διεξήγαγαν πρώτες εμπιστευτικές συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ανδρέα Μιχαέλις επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι στις προσεχείς βδομάδες θα διεξαχθούν και άλλοι γύροι διαλόγου με αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. Για την ακρίβεια οι συνομιλίες πρόκειται να ενταθούν και το γερμανικό ΥΠΕΞ σκοπεύει να προχωρήσει σε βάθος, υποστηρίζοντας οικονομικά τους δήμους και κοινότητες που οι επικεφαλής τους είναι εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι στόχος της γερμανικής πολιτικής είναι να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα ενίσχυε τον Μιλόσεβιτς, αλλά θα προσέξει η υποστήριξη στην αντιπολίτευση να δοθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αυτή (η αντιπολίτευση) να μην εμφανιστεί σαν "εκτεταμένος βραχίονας του εξωτερικού". Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη στις 13 Ιουλίου ο Μίχαελ Στάινερ, σύμβουλος του καγκελάριου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είχε δηλώσει ότι η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει στη δημιουργία ενός αντίπαλου - προς τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση - δέους, στηριζόμενο σε πολιτικούς, αλλά και σε αντιπολιτευόμενους δημάρχους. Σε αυτή τη στρατηγική η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Δεν αποκλείεται να οργανωθεί στη Γερμανία συνάντηση Γιουγκοσλάβικων αντιπολιτευόμενων.

Θ. ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ