Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ στις παραβιάσεις

Οι μεταλλεργάτες στα ΕΛΔΑ απαιτούν τα δικαιώματά τους

Η παραβίαση του ωραρίου εργασίας, η μη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και μια σειρά άλλα προβλήματα, διαπιστώθηκαν από τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,κατά τη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποίησαν στα ΕΛΔΑ Ασπροπύργου και στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες έκτακτοι μεταλλεργάτες που απασχολούνται στο χώρο.

Με επιστολή του προς τις μεταλλουργικές επιχειρήσεις που απασχολούν μεταλλεργάτες στα ΕΛΔΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά ζητά γραπτή απάντηση στα αιτήματα των μεταλλεργατών μέχρι την επόμενη Δευτέρα 26/7, για: Εφαρμογή του 8ωρου - πενθήμερου - 40ωρου, κατάργηση του ωρομίσθιου. Πληρωμή 100% των υπερωριών. Ασφάλιση όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά με βάση το ημερομίσθιό τους. Αμεση εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση ατομικών ειδών προστασίας (άρβυλα, γάντια, κράνος κ. ά.).

Το συνδικάτο ζητά συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.Τέλος, στην επιστολή του το Συνδικάτο Μετάλλου επισημαίνει ότι: "Η όποια αρνητική σας στάση θα μας αναγκάσει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά λύση, σε όλα τα παραπάνω προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ