Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέταρτο κρούσμα

Πυρκαγιά σε ένα ακόμη τουριστικό σκάφος, το "MARINER"

Δέκα μέρες μετά το τραγικό ναυάγιο του τουριστικού σκάφους "ΙΑΣΩΝ",με τέσσερα θύματα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, τρία ακόμη ατυχήματα έρχονται να προστεθούν σ' αυτή την κατηγορία σκαφών. Το τελευταίο σημειώθηκε χτες στις 9.15 το πρωί, όταν άρπαξε φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σύμφωνα με το δελτίο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,το ιστιοφόρο σκάφος "MARINER", ενώ ήταν αγκυροβολημένο στη νησίδα Πρασσονήσι απέναντι από την παραλία της Βούλας. Το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι δύο επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν με σωσίβια λέμβο και στη συνέχεια παρελήφθησαν από παραπλέοντα πλοία.

Προχτές το μεσημέρι, άρπαξε φωτιά το σκάφος αναψυχής "ΑΡΙΩΝ", καθώς έπλεε ανοιχτά της Ελούντας Κρήτης με 38 επιβαίνοντες (34 επιβάτες και 4 άτομα πλήρωμα)! Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 16 Ιούλη, προσάραξε το τουριστικό σκάφος "LADY R" με επιβαίνοντες 10 Ελληνες τουρίστες. Από τύχη δε θρηνήθηκαν θύματα στα τρία ατυχήματα.

Κι ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι στα πλοία αναψυχής είναι ανεπαρκέστατα τα μέτρα ασφάλειας, με νομοσχέδιο - έκτρωμα του ΥΕΝ, αφήνονται εντελώς ανεξέλεγκτοι οι πλοιοκτήτες τους (μεταξύ των οποίων και μεγαλοεφοπλιστές).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ