Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
Συνεχείς... εκπτώσεις

Τη Δευτέρα η πέμπτη συνάντηση για τη σύμβαση εργασίας

Με ατέρμονες συναντήσεις και συνεχείς... εκπτώσεις στο διεκδικητικό πλαίσιο, δίνει τη... μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.Μεθαύριο Δευτέρα θα γίνει... η πέμπτη κατά σειρά συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με την Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων.

Στην τελευταία συνάντηση, την περασμένη Τρίτη, καταγράφτηκαν οι προκλητικές αξιώσεις των εφοπλιστών των τουριστικών πλοίων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ποσοστό αύξησης... 2%,ενώ η ΠΝΟ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής, αρχικά κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διεκδικώντας 8% αύξηση, ποσοστό που "έριξε" στο... 5%!

Οι εφοπλιστές των τουριστικών πλοίων προβάλλουν τις αξιώσεις τους με πρόσχημα την "ανταγωνιστικότητα", η οποία πλήττεται από τη μείωση της τουριστικής κίνησης. Την ίδια ώρα τα κέρδη των εφοπλιστών και αυτής της κατηγορίας πλοίων, είναι αστρονομικά, οι ίδιοι χαρακτηρίζονται στο χώρο τους "φαβορί" και το κόστος των πλοίων τους είναι το χαμηλότερο! Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες αποκαλυπτικές δηλώσεις του προέδρου των Ιταλών Εφοπλιστών Πάολο Κλέριτσι, στο ιταλικό περιοδικό "ΠΑΝΟΡΑΜΑ",ο οποίος δήλωσε την αδυναμία των Ιταλών εφοπλιστών των τουριστικών πλοίων, να ανταγωνιστούν τους Ελληνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ