Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
"Η κυβέρνηση υποκρίνεται"

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Λογιστών για τις ανατροπές σε ΙΚΑ και ασφάλιση γενικότερα

Το συνδικαλιστικό κίνημα "δε θα εμπλακεί σε ψευτοδιαλόγους, με τους οποίους επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός, η συνενοχή και η υποταγή στις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και των αντιδραστικών καπιταλιστικών οργανισμών",τονίζει σε επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,για το ασφαλιστικό και τις εξαγγελίες για το ΙΚΑ,απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, στη Βουλή και σ' όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά με την ανάθεση σε ξένους "οίκους" της μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος, η Ομοσπονδία Λογιστών σημειώνει πως "η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι αγνοεί" την κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα, σπαταλά άσκοπα τεράστια ποσά για "δήθεν αντικειμενικά" συμπεράσματα και ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά, καθώς κινούνται στις προσταγές των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών. Προσθέτει, ότι οι "αντιδραστικές θέσεις" του Σπράου,"θα ξαναζεσταθούν και θα σερβιριστούν πια σαν αναγκαία μέτρα",για την "αποδιοργάνωση της υπάρχουσας κοινωνικής ασφάλισης και την επιβολή τριφασικού, βοηθητικού συστήματος".

Αναφορικά με το ΙΚΑ, η Ομοσπονδία παρατηρεί πως πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί εκσυγχρονισμού του, "κρύβεται η επιχείρηση της βήμα - βήμα κατεδάφισης του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας και η αλλοίωση του κοινωνικού του ρόλου και της αποστολής του". Επισημαίνει ακόμη ότι δεν έγινε κανένας λόγος για τα τεράστια χρέη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς το ΙΚΑ και αν θα απαιτηθεί η συμμετοχή της πολιτείας στις δαπάνες του. Τονίζει ότι η στρατηγική του νέου διοικητή "οδηγεί στην εκχώρηση βασικών λειτουργιών του ΙΚΑ σε ιδιώτες", καθώς και ότι δε στηρίζεται ούτε αξιοποιείται το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του ΙΚΑ.

Η ΠΟΛ εκφράζει την "πλήρη αντίθεσή της στην ανάθεση της διαχείρισης και της αξιοποίησης της κινητής περιουσίας του ΙΚΑ σε ιδιωτικούς τεχνικούς συμβούλους", καθώς "δε θέλουμε σε καμία περίπτωση τα αποθεματικά του ΙΚΑ να γίνουν αντικείμενο κερδοσκοπικών επιδιώξεων". Καταγγέλλει επίσης την ανάθεση σε ιδιώτες, της εγκατάστασης και λειτουργίας του κλαδικού λογιστικού σχεδίου και της πλήρους μηχανοργάνωσης, ενώ εκφράζει ερωτηματικά για την ανάθεση σε εταιρίες συμβούλων, της μελέτης επανασχεδιασμού των τομέων περίθαλψης και συντάξεων, τονίζοντας ότι "δε θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες".

Τέλος, καλεί τον διοικητή του ΙΚΑ να αντιτεθεί στο προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για επιβάρυνση του ΙΚΑ με 22 δισ. δραχμές για "δήθεν οφειλές νοσηλίων" και σε κάθε προσπάθεια αφαίρεσης ιατρικών μηχανημάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ