Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκυλάδικα με συμβόλαιο ζαχαροπλαστείου

Ο "Ρ" αποκαλύπτει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνηση και άνθρωποι της νύχτας "τρώνε" την παραλία σε βάρος των κατοίκων της Αττικής. Αποκαλύπτουμε το περιεχόμενο δύο ιδιωτικών συμφωνητικών για τα κέντρα "Καλούα" και "Πρίβιλετζ"

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, ξεπουλούν την παραλία στους επιχειρηματίες της νύχτας, αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ".

Ο "Ρ" δημοσιεύει το περιεχόμενο δύο ιδιωτικών συμφωνητικών μισθώσεως, μεταξύ επιχειρηματιών της νύχτας και διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου για την παραχώρηση εκτάσεων προκειμένου να χτίσουν νυχτερινά κέντρα.

Πρόκειται για τις συμβάσεις που υπέγραψε η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου:

  • με τον εφοπλιστή Ρέστη και την εταιρία "Ποσειδών Πτεροκλάμπ ΕΠΕ" για την παραλία του Αγίου Κοσμά, το χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το νυχτερινό κέντρο "Πρίβιλετζ", και
  • με τον Δημοσθένη Μπακατσέλο για τον χώρο όπου λειτουργεί το "Καλούα".

Η πρώτη υπογράφτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1994 και η δεύτερη την 1η Μαρτίου 1999. Με τις συμβάσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα στον Ρέστη να χρησιμοποιήσει το χώρο για 15 χρόνια (2009) αντί του ποσού των 1.500.000 δρχ.! Στην περίπτωση του "Καλούα" ο χώρος έχει παραχωρηθεί για 5 χρόνια (1.3.2004) αντί του ποσού των 5.170.000 δρχ.!

Ορισμένα αποσπάσματα των συμβάσεων είναι χαρακτηριστικά των κυβερνητικών προθέσεων σχετικά με την παραλία. Παράλληλα, αποκαλύπτουν το ρόλο εκείνων που εμφανίζονται τώρα με τις κορδελίτσες να σφραγίζουν τις παρανομίες. Αυτό αφορά κυρίως τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο ανέχτηκαν αυτές τις παρανομίες, αλλά δείχνουν - όπως περιγράφεται στις συμβάσεις - ότι θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!!

Εχουμε λοιπόν, στη σύμβαση του ΕΑΚΝ με τον εφοπλιστή Ρέστη:

  • Στο σημείο με τίτλο "ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ" αναφέρεται: "... Η μισθώτρια (σ.σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ) υποχρεούται να μεριμνήσει για τη χορήγηση σ' αυτή των απαραίτητων νομίμων αδειών και από τις αρμόδιες Αρχές για την αξιοποίηση του μισθίου χώρου το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από σήμερα. Για την παροχή των απαραίτητων αδειών ο εκμισθωτής (σ.σ. Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) θα συνδράμει, σε ό,τι του ζητηθεί, τη μισθώτρια".
  • Σε άλλο σημείο του ιδιωτικού συμφωνητικού με τίτλο "ΧΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ" αναφέρεται: "... Ο εκμισθωτής (σ.σ. ΕΑΚΝ και ΓΓΑ) θα φροντίσει να συνδράμει για τη σύνδεση του μισθίου (σ.σ. χώρου) με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, μέσω των παροχών των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ, με ενδιάμεσα αναγνωρισμένα όργανα μετρήσεως, η δε μισθώτρια θα καταβάλλει την αναλογία της επί των οικείων λογαριασμών προς το ΕΑΚΝ/ΑΚ".

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση και τα όργανά της που είναι υπεύθυνα για το χώρο, όσο διάστημα ο επιχειρηματίας έφτιαχνε το νυχτερινό κέντρο, όχι μόνο δεν τον κατήγγειλαν, αλλά με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό τον ΒΟΗΘΗΣΑΝ όπως μπορούσαν για να πάρει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές!!! Τι σημαίνει αυτό; Θα παραθέσουμε ένα παράδειγμα.

Μέλος της διοίκησης του ΕΑΚΝ/ΑΚ ήταν και δημοτικός σύμβουλος σε δήμο στον οποίο η εταιρία υπέβαλε αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης. Ο δημοτικός σύμβουλος σήμερα είναι δήμαρχος παραλιακού Δήμου...

Ακόμα, η διοίκηση του ΕΑΚΝ δεσμεύεται να παρέχει φως και νερό από τις παροχές του αθλητικού κέντρου. Ο επιχειρηματίας γίνεται μάλιστα και συνέταιρος, αφού όπως φαίνεται στο δεύτερο σημείο θα πληρώνουν τους λογαριασμούς μισούς - μισούς! Η κομπίνα αυτή γίνεται αφού δεν μπορεί να γίνει σύνδεση σε κατάστημα που δεν έχει άδεια λειτουργίας! Ποιος παρανομεί σ' αυτή την περίπτωση;

Ο εισαγγελέας θα έπρεπε να ελέγξει το θέμα...

Συνεχίζουμε με τα αποσπάσματα του ιδιωτικού συμφωνητικού.

  • Στο κομμάτι με τίτλο "ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ" αναφέρεται: "Η μίσθωση θα λύεται αυτοδικαίως και αζημίως και για τους δύο συμβαλλόμενους, με ταυτόχρονη επιστροφή των ληφθέντων σε περίπτωση αρνήσεως των αρμοδίων αρχών χορήγησης των απαιτουμένων αδειών".

Η διοίκηση, λοιπόν, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου ενώ θα μπορούσε να λύσει αυτοδικαίως και αζημίως τη σύμβαση, δεν το έκανε, ούτε πρόκειται να το κάνει. Γιατί...;

Τα ίδια και χειρότερα με το "Καλούα"!

Και ερχόμαστε στο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη του "Καλούα". Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ/ΑΚ διεξήγαγε διαγωνισμό και δέχτηκε την προσφορά κάποιου Δ. Μπακατσέλου. Παραχωρήθηκαν λοιπόν 240 τ.μ., δηλαδή ο χώρος του εστιατορίου των ξενώνων, που βρίσκεται στις παλιές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ/ΑΚ, με τον περιβάλλων χώρο.

  • Στο σημείο του ιδιωτικού συμφωνητικού με τίτλο "ΜΙΣΘΙΟΣ ΧΩΡΟΣ" αναφέρεται: "Η ευθύνη για την έκδοση πάσης φύσεως απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες (πολεοδομικές και λοιπές) βαρύνει το μισθωτή (σ.σ. ιδιοκτήτης του "Καλούα"), ενώ ο εκμισθωτής (σ.σ. ΕΑΚΝ/ΑΚ) υποχρεούται να συνδράμει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο διαδικαστικά".

Και σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση του ΕΑΚΝ/ΑΚ προθυμοποιείται να βοηθήσει (;) με κάθε τρόπο την εταιρία που λίγο αργότερα έφτιαξε το "Καλούα".

  • Σε άλλο κεφάλαιο με τον τίτλο "ΧΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΧΩΡΟΥ" προβλέπεται: "Ο μίσθιος χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως εστιατόριο με δυνατότητα προσφοράς καφέ, γλυκών και ποτών και με δυνατότητα χρήσης πολύ διακριτικής μουσικής. Αποκλείεται η δυνατότητα χρήσης του μισθίου χώρου ως μπαρ, ντισκοτέκ, νυχτερινού κέντρου και συναφών λειτουργιών".

Και αμέσως μετά σημειώνεται: "Σε κάθε περίπτωση παρέκκλισης της λειτουργίας του μισθίου χώρου από την προκαθορισμένη, το ΕΚΑΝ/ΑΚ δικαιούται να προβεί σε άμεση καταγγελία της σύμβασης για την αυτόματη αποβολή του μισθωτή από το μίσθιο χώρο".

Είναι προφανές ότι η διοίκηση του ΕΑΚΝ/ΑΚ, η ΓΓΑ Αθλητισμού, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ οφείλουν να δώσουν μια απάντηση. Γιατί δεν προχώρησε η διοίκηση στην καταγγελία της σύμβασης, όταν οι παρανομίες ήταν όχι απλώς ορατές, αλλά το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί;

Να αναφέρουμε εδώ ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό υπογράφει από την πλευρά του δημοσίου, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚΝ/ΑΚ Διονύσης Ντάνος.Ο ίδιος που έλεγε, όταν έμπαινε η κορδελίτσα στο νυχτερινό κέντρο, ότι πρέπει να επιβάλλονται υψηλότερα πρόστιμα για τις παρανομίες. Ασχέτως αν ο ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι όχι μόνο ανέχονται αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, ίσως υποθάλπουν τέτοιες και μεγαλύτερες παρανομίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ