Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Κρατική αδιαφορία

Α. Σ.,ελαιοπαραγωγός, Νύμφες Κέρκυρας: Επειτα από την αδίστακτη αδιαφορία του κράτους, για στήριξη και προστασία της ελαιοκαλλιέργειας, όπως τη δακοκτονία, και τις τιμές ληστείας του λαδιού (βασικότερου πόρου του τόπου μας) από τους αχαλίνωτους εμπόρους, μεγάλο μέρος των κατοίκων βρεθήκαμε άποροι. Ζούμε τώρα, κάτω από τα επιτρεπτά όρια της φτώχειας.

Το χωριό μας, όπως και άλλα χωριά της Κέρκυρας, είναι κατ' εξοχήν αγροτικό και έξω από την τουριστική ζώνη του Δήμου Θηναλίου. Ο τουρισμός για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι βιτρίνα. Ας σημειωθεί ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους στα φάρμακα και γι' αυτό το λόγο τα παίρνουν με πίστωση από το φαρμακείο.

Κατόπιν του οικονομικού αυτού εγκλήματος σε βάρος των ελαιοπαραγωγών και όλων των μικροεπαγγελματιών, προ αδιεξόδου ευρισκόμενοι και αγανακτισμένοι, ένα μέρος των ψηφοφόρων των Νυμφών (του χωριού μου) σήκωσαν ψηλά το ανάστημά τους και διαμαρτυρήθηκαν μ' έναν έντιμο πρωτόγνωρο τρόπο.

Κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, έριξαν στην κάλπη 76 άκυρα ψηφοδέλτια, γράφοντας με χαρακτηριστική οργή, την καταστροφική τακτική της πολιτείας για το λάδι και γενικότερα τις οικονομικές, τραγικές για τους ελαιοπαραγωγούς, συνέπειες. Με τον τρόπο αυτόν έδειξαν ότι ο λαός δεν υποκινείται από κόμματα, άλλα τον υποκινούν τα κοινά προβλήματα και τον ενώνουν στη βάση, ανεξάρτητα των πολιτικών, καθενός, πεποιθήσεων. Ακόμα βρέθηκαν στις κάλπες 30 λευκά ψηφοδέλτια.

Πρέπει να σημειώσω, τέλος, ότι προεκλογικά δεν ήρθε κανένας βουλευτής στο χωριό μας, από τους τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην Κέρκυρα.

Ο λαός βοά

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΙΑΣ,δικηγόρος, Αθήνα. Για τη δημόσια διαφθορά, που σε μεγαλύτερο μέρος του ο ελληνικός λαός βοά, η κυβέρνηση προσποιείται την ανήξερη και ζητά στοιχεία για να "βεβαιωθεί"!.

Δε "γνωρίζει" τίποτα για το ότι ορισμένοι πολιτικοί"λαδώνονται" (δωροδοκούνται) από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και από επιχειρηματίες, κεφαλαιούχους και χρηματιστές. Ακόμη ότι αρκετοί, για να μην πούμε οι περισσότεροι, Ελληνες γιατροί παίρνουν "φακελάκι" ή ότι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς των ενόπλων δυνάμεων δίνονται "μίζες" σε πολιτικούς, αξιωματούχους και μεσάζοντες.

Οταν ο λαός βοά, ότι οι προμηθευτές του Δημοσίου και των Δημόσιων Οργανισμών δίνουν "μίζες" σε πολιτικούς, αξιωματούχους και μεσάζοντες, για να πάρουν τις δουλιές του Δημοσίου και τις κρατικές προμήθειες, αυτοί ζητούν στοιχεία!

Είναι πια κοινό μυστικό ότι γίνονται κάθε μέρα διορισμοί από το "παράθυρο" στο Δημόσιο και τους Δημόσιους Οργανισμούς και η διαφθορά στο δημόσιο βίο μάς έχει πνίξει, ενώ η ανικανότητα και η αδιαφορία των κρατικών κυβερνητικών αξιωματούχων είναι τεράστια. Αρα, όταν όλα είναι πια "τοις πάσι" γνωστά, "τι χρείαν έχομεν των στοιχείων";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ