Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ "ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ"
με τα μειονοτικά ζητήματα

Αλέκα Παπαρήγα: Η λογική της "παράδοσης των πάντων στη νέα τάξη πραγμάτων" και ο εθνικισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία και τροφοδοτούν, αντικειμενικά, το ένα τ' άλλο

Συνεχίστηκε χτες και εντάθηκε ο - τουλάχιστον - περίεργος, για τη χρονική σύμπτωσή του με τον ελληνοτουρκικό διάλογο, θόρυβος για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Τη σκυτάλη, τη φορά αυτή, μετά τους τρεις βουλευτές, πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, με σχετικές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό και ακολούθησαν αντιδηλώσεις από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που έφτασαν να ζητήσουν μέχρι και την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Κι ενώ, όπως γίνεται φανερό, ήδη, η ηγεσία της Αγκυρας σπεύδει να εκμεταλλευτεί τον καλλιεργούμενο θόρυβο, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης του Σεράγεβο.

Η λογική της "παράδοσης των πάντων στη νέα τάξη πραγμάτων" και ο εθνικισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,σχετικά με τις προαναφερόμενες εξελίξεις. Τόσο η μια, όσο και η άλλη πλευρά, δε βάζουν σε πρώτη μοίρα και δεν αντιτάσσονται στο Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιεί τα μειονοτικά ζητήματα, για να κάνει πλιάτσικο, να διανέμει αγορές και ν' αλλάζει τα σύνορα, αλλά τροφοδοτεί αντικειμενικά η μια την άλλη, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος στις πολιτικές του "διαίρει και βασίλευε" και τις αμερικανοΝΑΤΟικές παρεμβάσεις.


ΣΕΛ.  3,    5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ