Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χρηματιστηριακό σκάνδαλο από στελέχη της ΑΣΠΙΣ

Παραπέμπονται να δικαστούν με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης και απάτης

Ενα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο με θύτες χρηματιστές και θύματα απλούς ανθρώπους, που θέλησαν να ακουμπήσουν τις οικονομίες τους στο Χρηματιστήριο, έγινε χτες γνωστό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οπως προκύπτει από σχετικό δικαστικό βούλευμα, την απάτη - ύψους 250 εκατομμυρίων - έστησαν από κοινού ο επιθεωρητής πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕ και ο διευθυντής πωλήσεων στο υποκατάστημα της ΑΣΠΙΣ στο Βόλο.Οι δύο δράστες, Φώτης Κυριακού και Χρήστος Μωραϊτης,σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης και απάτης.

Τους δύο κατηγορούμενους κατήγγειλε ένας από τους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις. Οπως αποδείχτηκε από τις έρευνες που έγιναν, τα δυο στελέχη του ομίλου εταιριών ΑΣΠΙΣ είχαν στήσει ένα οργανωμένο κύκλωμα σε Θεσσαλονίκη και Βόλο στο οποίο συνέτασσαν πλαστά συμβόλαια και προσύμφωνα μετοχών εξαπατώντας τους πελάτες τους που θέλανε να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο.

Εκτός από τους ανύποπτους πελάτες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, εξαπάτησαν και άλλους επενδυτές σε δεύτερη χρηματιστηριακή εταιρία, τη ΔΙΑΣ - GROYP ΑΕ, στην οποία μάλιστα ο Μωραϊτης ήταν μέτοχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ