Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη Mitsubishi το 2,5% της Τράπεζας Πειραιώς

Χωρίς υποβολή νέας προσφοράς, έληξε χτες η προθεσμία που είχαν οι δύο υποψήφιοι "μνηστήρες" για την Εργασίας, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στον όμιλο Λάτση

Χωρίς απρόοπτα - δηλαδή την υποβολή νέας προσφοράς από τους δύο υποψήφιους "μνηστήρες" της Τράπεζας Εργασίας - έληξε χτες στις 7 το απόγευμα η προθεσμία που είχαν οι όμιλοι Λάτση και Τράπεζας Πειραιώς, να μεταβάλουν τις αρχικές τους προσφορές. Μετά και τη χτεσινή εξέλιξη, όλα δείχνουν ότι ο όμιλος Λάτση διατηρεί το οριστικό προβάδισμα μέχρι τις 4 Αυγούστου που θα κριθούν οι δύο προσφορές και θα ληφθεί η τελική απόφαση για το ποιος θα είναι το νέο αφεντικό της Εργασίας.

Και ενώ χτες ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με τη μη κατάθεση βελτιωτικής προσφοράς, έδειξε να εγκαταλείπει τη "μάχη" για την απόκτηση της Εργασίας, ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς - για την ακρίβεια το 2,5%, ήτοι περίπου 3 εκατομμύρια μετοχές - περνούσε, μέσω του Χρηματιστηρίου στα χέρια της ιαπωνικής τράπεζας Bank of Tokyo Mitsubishi, με την οποία συμφώνησε η διοίκηση του ομίλου Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες - που δεν επιβεβαιώθηκαν όμως επίσημα - χτες πωλήθηκαν την ιαπωνική τράπεζα 3.109.100 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 8.800 δρχ. η κάθε μία, που αντιστοιχεί σε συνολικό τίμημα 27,4 δισ. δρχ. περίπου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Bank of Tokyo Mitsubishi ήταν η μία από τις δύο τράπεζες που είχε δώσει την εγγύησή της στην τελευταία προσφορά του ομίλου Σάλλα για την απόκτηση του 50,1% της Τράπεζας Εργασίας που απαιτεί συνολικό ποσό 1,07 τρισ. δρχ.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα έως και χτες, οι τιμές των μετοχών της Εργασίας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, κάνοντας πολλούς να "κλαίνε". Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των τραπεζών του ομίλου Πειραιώς (που έχασε τη "μάχη") για την Εργασίας, ενώ η μετοχή της Eurobank του ομίλου Λάτση, σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο. Συγκεκριμένα, χτες, συγκριτικά με το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της περασμένης Δευτέρας, η τιμή της μετοχής:

  • της Τράπεζας Εργασίας σημείωσε πτώση κατά 20,4% και από 40.190 δρχ. τη Δευτέρα έκλεισε χτες στις 32.000 δρχ.
  • της Τράπεζας Πειραιώς εμφάνισε μείωση κατά 3,6%, καθώς χτες έκλεισε στις 8.940 δρχ. από 9.270 δρχ. που ήταν την περασμένη Δευτέρα.
  • της Eurobank σημείωσε ανεπαίσθητη αύξηση κατά 0,26% και ανήλθε χτες στις 14.904 δρχ. από 14.865 δρχ. που είχε κλείσει την περασμένη Δευτέρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ