Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο, μουσική, χορός

Τις "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη,παρουσιάζει, σήμερα, στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, η "Θεατρική Διαδρομή",σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.Ερμηνεύουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Χρήστος Μπίρος,κ. ά.

  • Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών(ΣΕΗ), παρουσιάζει, τη Δευτέρα και Τρίτη, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον"Οθέλλο" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Κώστας Καζάκος, Μπέττυ Βαλάση, κ. ά.
  • Το Θεσσαλικό Θέατρο με το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ,θα βρίσκεται, σήμερα, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη.Παίζουν: Αγις Εμμανουήλ, Γιάννης Ζαβραδινός, Μιράντα Ζαφειροπούλου κ. ά.
  • Με τις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη το ΚΘΒΕ,δίνει, αύριο παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στην Κατερίνη. Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Νίκου Χουρμουζιάδη.Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Δημήτρης Λιγνάδης κ. ά.
  • Ο Χρήστος Καλαβρούζος δίνει, αύριο, στο Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας, στο Αντίρριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ζεύξεια '99", παράσταση με τίτλο "Μακρυγιάννης - Αποφασίζω να δικαιώσω τους ανθρώπους".
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι,δίνει, αύριο, παράσταση στο "Καζαντζάκειο", στο Ηράκλειο. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Μάκης Ρευματάς, Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης,κ. ά.
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη,σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας,αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και τη Δευτέρα στο θέατρο Γαβαλιώτισσας, στην Εδεσσα. Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέμυ Ζούνη, κ. ά.
  • Η "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού,από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,θα βρίσκεται, σήμερα και αύριο, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου. Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος,κ. ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζουν, στο Αρχαίο Θέατρο Ολυμπίας, τον "Κοριολανό" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ρ. Στούρουα. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Στέφανος Κυριακίδης, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιώργος Γεωγλερής, Χρήστος Πάρλας κ. ά.
  • Το Θέατρο της οδού Ερμού παρουσιάζει, αύριο, το έργο του Ρομπέρ Τομά "Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους", στους Λειψούς.
  • Η δύναμη του φλαμένκο και ο ξέφρενος ρυθμός της σάλσα, θα κυριαρχήσουν στο τελευταίο διήμερο των εκδηλώσεων του "Μουσικού Ιουλίου", στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Σήμερα και αύριο, το τρίο "Merengue de Cordoba" και το συγκρότημα "Σιέρα Μαέστρα",θα παρασύρουν το κοινό σ' ένα γλέντι, όπου το πάθος του χορού θα έχει τον πρώτο λόγο.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μακρινίτσα '99",αύριο (9μ.μ.) στην αυλή της Παναγιάς, θα δώσει συναυλία το συγκρότημα "ARC DUO",με τους Χρ. Παπαγεωργίου (βιολί), Γ. Κωστούλης (κοντραμπάσο, φωνητικά).
  • Με συναυλία της Μελίνας Κανά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου,στην παραλία παλαιών φυλακών Ωρωπού, ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις "Αμφιάρεια '99".
  • Ενα αφιέρωμα στην εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζει απόψε και αύριο, στο ενετικό φρούριο Κανήθου, ο "Σύλλογος Φίλων Μουσικής Χαλκίδας". Συγκεκριμένα, σήμερα την τιμητική του έχει το ρεμπέτικο - σμυρνέικο τραγούδι, με τους Δομένικο και Στέλιο Βαμβακάρη.Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ερμηνευτές του Νέου Κύματος (Μ. Βιολάρης, Κ. Χωματά, Π. Αστεριάδη, Λ. Παπάς, Ρ. Κουμιώτη). Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν αύριο με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Παπάζογλου και τη "Λοξή Φάλαγγα".
  • Τραγούδια των: Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και του Γιάννη Γλέζου θα παρουσιάσουν την Κυριακή στη Χώρα Νάξου οι: Γ. Γλέζος, Τ. Κωνσταντακόπουλος, Α. Νταλιακούρα.
  • Στο Ευριπίδειο Θέατρο και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας, σήμερα φιλοξενείται μουσικοχορευτική βραδιά με το Λύκειο των Ελληνίδων.Την Κυριακή στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί βραδιά προς τιμήν του Γ. Παπασιδέρη.
  • Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη,φιλοξενείται την Κυριακή στα Χανιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το λαϊκό ορατόριο του Μ. Θεοδωράκη "Αξιον Εστί", σε ποίηση Οδ. Ελύτη.Ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Ανδρέας Κουλουμπής.Αφηγητής Γιάννης Φέρτης.
  • Με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης Αίγινας, ξεκινούν σήμερα στον πύργο Μαρκέλλου, οι εκδηλώσεις "Αιγινήτεια '99".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ